Podium istoric pentru ciclismul românesc!

Ultima actualizare:

    tvetcov
tvetcov

Serghei Tvetcov s-a clasat pe locul trei in etapa a III-a din Turul Colorado, fiind devansat doar de americanul Tejay van Garderen (campionul absolut din 2013) și de polonezul Rafal Majka (cel mai bun cățărător în Turul Frantei 2014).

Component al formației americane continentale Jelly Belly p/b Maxxis, moldoveanul naturalizat român în 2013 a reușit astfel cel mai bun rezultat al ciclismului autohton în ultimele decenii!  Performanța este una extraordinară în contextul în care printre participați s-au mai aflat și alte nume grele din elita mondială precum cehul Leopold König (locul 7 în Turul Frantei 2014) și luxemburghezul Fränk Schleck (dublu câștigator de etapă în Turul Franței). 

Tvetcov (25 de ani) a reusit o cursa strategica excelentain etapa de 155 kilometri dintre Gunnison si Monarch Mountain si a terminat la doar 20 secunde in spatele primilor doi clasati. „A fost o catarare perfecta pentru mine, nu prea abrupta si cu vant din fata. Toti au atacat, iar eu am asteptat. Cu un kilometru inainte de finis Tejay si Majka au pornit sprintul final, dar erau prea rapizi pentru mine. Am stat asadar in coasta lui Carter Jones si, atunci cand a incetinit putin, mi-am impus tempo-ul pe ultimele sute de metri. Este cel mai bun rezultat din cariera si sper sa nu ma opresc aici”, a declarat fericit romanul la finalul cursei din Colorado.

Serghei Tvetcov ocupa totodata un excelent loc 5 in clasamentul general, la 36 secunde in spatele liderului Tejay van Garderen (BMC Racing Team). Turul Colorado se termina duminica cu finisul in orasul Denver. „Acesta este Superbowl-ul ciclismului, Serghei a concurat absolut perfect si sunt realmente entuziasmat”, l-a laudat si Danny van Haute, managerul echipei Jelly Belly.

Va lupta pentru Romania la Mondiale!

serghei tvetcov
serghei tvetcov

Ajuns pentru prima oara in Romania in 2008 la echipa Team Olimpic Autoconstruct, Tvetcov a concurat apoi doi ani pentru Tusnad Cycling Team, singura echipa continentala din tara noastra. In 2013, federatia autohtona de specialitate l-a naturalizat, iar peste doar o luna el va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de la Ponferrada (Spania). „Atunci cand l-am adus la echipa mea, am crezut mult in potentialul lui si ma bucur asadar enorm pentru acest rezultat. Serghei isi doreste sa mearga pentru Romania la Jocurile Olimpice din 2016 si sunt optimist ca, impreuna cu ceilalti baieti care fac deja parte din echipele profesioniste din strainatate, poate sa aduca ciclismul romanesc in elita mondiala”, a declarat Eduard Novak, presedintele FR Ciclism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net