Pistorius, rănit după o bătaie în închisoare

Ultima actualizare:

    Oscar Pistorius are probleme în închisoareFoto: AP
Oscar Pistorius are probleme în închisoareFoto: AP

Fostul atlet paralimpic Oscar Pistorius, aflat în detenţie după ce şi-a ucis logodnica, a fost rănit uşor într-o bătaie în penintenciar.

Incidentul a avut loc, la 6 decembrie, în centrul corecţional din Atteridgeville, aproape de Pretoria, în urma unei dispute pentru folosirea telefonului public din închisoare, a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei penitenciarelor, Singabakho Nxumalo, citat de AFP.

Pistorius a suferit o contuzie, după o altercaţie cu un alt deţinut legată de folosirea telefonului public, a precizat oficialul.

Presa sud-africană scrie că mai mulţi deţinuţi aşteptau la coadă să folosească telefonul public, la care vorbea în acel moment Pistorius. Bătaia s-a produs după ce aceştia şi-au pierdut răbdarea, nemulţumiţi că fostul atlet nu mai încheia convorbirea.

La 24 noiembrie, Curtea Supremă din Africa de Sud a hotărât o pedeapsă mult mai mare pentru atletul paralimpic Oscar Pistorius, care şi-a ucis logodnica în 2013, condamnându-l la 13 ani şi cinci luni de închisoare, după ce autorităţile au contestat decizia "şocant de blândă" a instanţei anterioare, şase ani de închisoare.

Pistorius a fost condamnat în 2014 la cinci ani de închisoare pentru ucidere din culpă, apoi a fost găsit vinovat de crimă la apel şi a primit şase ani de închisoare. Curtea Supremă l-a condamnat la 15 ani de închisoare, perioadă din care i-a fost scăzut timpul petrecut deja în spatele gratiilor.

Oscar Pistorius şi-a împuşcat mortal iubita, modelul Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiţilor, în februarie 2013. El a susţinut că în momentul în care a tras patru focuri de armă prin uşa băii sale a crezut că în casă a intrat un hoţ.

Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenţă în 2014, când a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Oscar Pistorius a petrecut aproape un an în închisoare, după care a fost plasat în regim de arest la domiciliu. Parchetul a făcut însă apel şi a obţinut, în decembrie 2015, încadrarea faptei sportivului ca omor. El a fost condamnat apoi, în iulie 2016, la şase ani de detenţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net