O viaţă ca în telenovele! După ce a pierdut două perechi de gemeni, cel mai bun voleibalist român a devenit tată

Ultima actualizare:

    Bogdan Olteanu si sotia lui, Lily, in urma cu cateva saptamani, in HonoluluFOTO: Arhivă personală
Bogdan Olteanu si sotia lui, Lily, in urma cu cateva saptamani, in HonoluluFOTO: Arhivă personală

După ce au pierdut două perechi de gemeni, voleibalistul Bogdan Olteanu şi soţia lui sunt din nou părinţi. Povestea lor de viaţă este una a unor adevăraţi învingători şi merită să fie cunoscută de întreaga lume.

Cel mai valoros voleibalist român din ultimii 30 de ani, Bogdan Olteanu este, de ieri, un tată fericit. Soţia sa, o americancă originară din Honolulu, Hawaii, a născut un băieţel. Povestea lor este însă una specială, căci soţii Olteanu au fost greu încercaţi de soartă.

În vârstă de 33 de ani, Bogdan Olteanu a cunoscut-o pe Lily pe când amândoi jucau volei în prima ligă italiană. S-au văzut, s-au plăcut şi, în 2007, pe o superbă plajă din Honolulu - ţinutul ei natal - au făcut nunta. Din păcate viaţa celor doi tineri avea să fie greu încercată. Ei au pierdut două perechi de gemeni! Mai întâi, în 2011, când Lily a fost nevoită să întrerupă sarcina la cinci luni şi jumătate, gemenii decedând la naştere, iar a doua oară chiar la începutul anului 2013, când gemenii au murit la o săptămână de la naştere din cauza unor complicaţii!

Lucian Keoki Kamakakaiwihilo Olteanu s-a născut chiar de Ziua Recunoştinţei

Lucian Olteanu s-a nascut char de Ziua Recunostintei
Lucian Olteanu s-a nascut char de Ziua Recunostintei

În ciuda încercărilor care pe mulţi i-ar fi doborât, cei doi tineri au rămas uniţi şi nu au renunţat la visul de a avea un copil. Iar ca povestea să aibă un final cu adevărat ca în filme, naşterea acestuia a avut loc ieri, la Honolulu, chiar pe 27 noiembrie, zi în care, în SUA, s-a sărbătorit Ziua Recunoştinţei! „A fost o aventură foarte lungă, plină de speranţe, frumoasă şi tristă, care ne-a oferit patru îngeraşi. Îi urăm bun venit fratelui lor mai mic, Lucian Keoki Kamakakaiwihilo Olteanu! Bine ai venit Lucian!”, a scris Bogdan pe contul său de Facebook, împărtăşind astfel cu prietenii săi bucuria naşterii bebeluşului. Numele lui Lucian, Kamakakaiwihilo, are un înţeles special în limba locală din Honolulu, dar deocamdată acesta e ştiut doar de Bogdan şi Lily. „Numele lui înseamnă, într-adevăr, ceva, dar preferăm, pentru moment cel puţin, să ţinem pentru noi semnificaţia”, îmi spune Bogdan şi eu nu pot decât să-i înţeleg şi accept decizia.

A urmărit naşterea prin Skype, din China

Ieri, în ziua în care urma să devină tată, Sichuan, cu Bogdan Olteanu titular, a avut meci în campionat. Din fericire, totul s-a încheiat înainte de începerea naşterii micuţului Lucian, astfel că Bogdan Olteanu a putut fi în permanent contact, prin Skype, cu Lily.

Naşterea a fost programată, ştiam ora la care va fi. Iţi dai seama că eram super-nervos când eram cu ea pe Skype... Şi acum mor că nu sunt lângă ei...”, a spus Bogdan Olteanu, care a fost nevoit să plece din Hawaii în urmă cu două săptămâni, pentru a se prezenta la echipă, şi va reveni la familie abia la jucătatea lunii decembrie. „Ce să faci... Sacrificii.. Lucrurile bune şi frumoase nu vin uşor... Dar după apreciezi totul mult mai mult”, e conştient proaspătul tătic.

Fiul lui Bogdan Olteanu in primele clipe de dupa nastere
Fiul lui Bogdan Olteanu in primele clipe de dupa nastere

Bogdan Olteanu, la prezentarea oficiala in lotul echipei chineze Sichuan
Bogdan Olteanu, la prezentarea oficiala in lotul echipei chineze Sichuan

Bogdan e totuşi liniştit că Lily are toată familia lângă ea, care o va ajuta, în lipsa lui, cu tot ce are nevoie pentru ea sau bebeluş. Cum azi a avut o zi mai lejeră, doar în sala de forţă, evident că după-amiaza a avut o singură activitate: „Am stat şi stau non-stop cu ochii pe ecran”, spune românul aflat în Asia.

A ales China pentru a petrece mai mult timp cu familia

Dacă vă întrebaţi cum de un jucător de valoarea lui Bogdan a ajuns în China, explicaţia este simplă: a vrut să petreacă un timp cât mai lung alături de familie. „S-ar putea spune că am sacrificat puţin cariera pentru familie. Dar nu îmi pare rău absolut deloc, din contră. În vară am avut oferte din Italia, Franţa şi Polonia, dar Lily era însărcinată în 6 luni şi ceva şi nu puteam să mă urc cu ei în 3 avioane, 24 de ore până în Europa. Acesta e unul dintre motivele pentru care am acceptat să vin în China”. Al doilea e explicat tot de Bogdan şi rezultă din durata scurtă a campionatului chinez, care a început în urmă cu vreo 10 zile. Îmi explică Bogdan: „Avem 10 meciuri în 30 de zile. Apoi, la mijlocul lui decembrie merg în Hawaii şi stau o săptămână. E pauză aici până începe play-off-ul. Iar campionatul se termină la începutul lui februarie”, îmi spune Olteanu. Care, evident, abia aşteaptă să treacă toate aceste luni pentru a fi alături de cei dragi până în vară.

E primul voleibalist român în China

Sotia lui Bogdan, Lily, cu Lucian in brate, la cateva minute dupa nastere
Sotia lui Bogdan, Lily, cu Lucian in brate, la cateva minute dupa nastere

Născut la 11 mai 1981, Bogdan Olteanu a jucat de peste 200 de ori în naţionala de volei a României. Cu o înălţime de 1,99 m şi 96 kg, el evoluează pe postul de trăgător secund şi a fost deschizător de drumuri pentru voleibaliştii noştri. Legitimat, din octombrie, la echipa de primă ligă chineză Sichuan, el e primul compatriot care evoluează în această ţară. „Faţă de Argentina, campionatul Chinei e mai slab. Echipa mea e tânără, eu sunt moşul echipei. Dar au potenţial imens de a progresa”, spune Bogdan, care a împlinit la 11 mai 33 de ani. El spune că în China e o experienţă diferită faţă de tot ce a întâlnit până acum. „E cu totul altceva faţă de restul lumii. E o altă cultură. Nu se aplică aceleaşi legi pe care le ştiam eu din Europa. Sunt foarte dornici de a învăţa. De la antenor la cel mai mic dintre ei. Sunt foarte respectuoşi”, spune el. Chiar dacă nivelul nu e chiar cel mai de sus, oamenii iubesc sportul. „La ultimul meci disputat de noi, în tribune au fost vreo 2.000 de spectatori. O bună parte copii aduşi forţaţi... Dar nu cred că e un lucru rău, totuşi”, a spus Olteanu, care a fost primul român legitimat la echipe din prima ligă din Italia şi din Argentina. În plus, cu campioana acestei ţări sud-americane, UPCN San Juan, a ocupat locul 3 în Campionatul Mondial al Cluburilor, o nouă premieră pentru un voleibalist român.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net