Naţionala de Kempo a României, evoluţie de nota 10 la CM din Las Vegas

Ultima actualizare:

    Yani Zaharia
Yani Zaharia

Condus de maestrul Amatto Zaharia, lotul naţional de Kempo al României a reprezentat cu succes ţara noastră la Campionatele Mondiale de Kempo din Las Vegas, aducând acasă cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz.

Unul din laureaţii români ai prestigioasei competiţii a fost Yani Zaharia, fiul lui Amatto Zaharia, acesta câștigând într-o manieră categorică toate cele trei meciuri disputate, obținând astfel aurul mondial la tineret, după ce fratele său, Timon Zaharia, a reușit să câștige primul trofeu al competiției la cadeți.Evoluții de excepție au avut și ceilalți luptători români Mirel Dragan, Cătălin Bodîrlă, Claudiu Dimache, Tiță Marius, Doru Hapiuc și Yamato Zaharia (care a reușit nu mai puțin de 4 finalizări pe parcursul competiției).

De mentionat, revenirea excepțională a campionului Tiță Marius, dar și câștigarea a două trofee de Grand Champion de către Mirel Dragan și Cătălin Bodîrlă.Ajunse la cea de-a 22 ediție, Campionatele Mondiale de Kempo din Las Vegas sunt organizate de celebrul actor american Jeff Speakman, cunoscut pentru filmele de acţiune ”The Perfect weapon”, ”Street knight”, ”The Expert” sau ”Deadly Outbreak".

Recunoscut pentru excelenţa sa în artele marțiale cu premiul ”Gold Life Achievement", Jeff Speakman organizează anual tabere de antrenament unde participă mii de luptatori Kempo din toată lumea. În 2013, Speakman a reuşit să învingă un cancer la gât, continuându-și astfel munca în domeniul artelor marţiale, astăzi organizând unul din cele mai importante campionate de Kempo din întreaga lume.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net