Marturie şocantă a unui ciclist: ”Ne injectam hormoni ca animalele”

Ultima actualizare:

    Fostul rutier a fost intervievat sub protectia anonimatului
Fostul rutier a fost intervievat sub protectia anonimatului

Reporterii emisiunii italiene de televiziune "Striscia la Notizia" au obținut mărturia unui fost ciclist, aflat sub protecția anonimatului, despre modul în care acesta se droga pe vremea când concura.

Declarațiile care aruncă în aer lumea și așa cutremurată a ciclismului sunt cele referitoare la modul în care a scăpat tuturor controalelor anti-doping.

"Am folosit de-a lungul carierei EPO, cortizon și testosteron" a povestit fostul rutier italian. "Ne injectam hormoni de creștere precum animalele", a mai spus acesta într-un interviu în care fața i-a fost acoperită iar vocea i-a fost modificată electronic, scrie Adevărul.

Fostul ciclist a admis că s-a dopat încă de la începutul carierei. "Atunci când ești amator, poți cumpăra substanțele de la farmacie", a mai declarat italianul, care regretă faptul că s-a ajuns la nivelul la care rutierii se dopează aproape inconștient. "E ca și cum un om obișnuit ar lua un medicament pentru răceală, o aspirină, iar dacă rezultatul nu este cel scontat, se mărește doza gradat" a fost una dintre declarațiile șocante ale celui intervievat.

El a povestit și cum evita controalele anti-doping, reușind de altfel să se retragă fără a fi niciodată depistat pozitiv. "Luam bicarbonat diluat. Luam înainte de a ajunge la finalul unei competiții sau înainte de controale. De asemenea, la controale, aveam o substanță, pe care o țineam mascată printre boabe de orez, pe care o aplicam pe vârful penisului pentru a modifica rezultatele testelor de urină", a mai spus fostul rutier.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net