Marian Drăgulescu e campion european: «Un vis devenit realitate»

Ultima actualizare:

    Marian Drăgulescu  a făcut turul  sălii cu tricolorul,  după victorieFoto: Sandor Manases/ Inquam Photos
Marian Drăgulescu a făcut turul sălii cu tricolorul, după victorieFoto: Sandor Manases/ Inquam Photos

Marian Drăgulescu a reuşit să mai scrie o pagină de aur în istoria gimnasticii româneşti. El a cucerit titlul de campion european la sol în faţa compatrioţilor săi, la Cluj, devenind primul campion român al acestei ediţii a Europenelor organizate în ţară.

Marian Drăgulescu a cucerit medalia de aur la sol, în urma unei evoluţii entuziasmante. El a fost notat de arbitri cu 14,500, devansându-i pe rusul Dmitri Lankin (14,466) şi pe Alexander Shatilov, din Israel (14,400).

„E un vis împlinit. Am avut o dorinţă: să mi se cânte imnul la aceste Campionate Europene şi mă bucur că s-a împlinit. E cea mai importantă medalie pentru mine, e acasă, în faţa a 7.000 de români. E a 10-a pentru mine. A fost super, m-am simţit extraordinar şi am prins o zi bună. Am avut emoţii, mă gândeam că asta va fi cea mai importantă medalie a mea şi îmi doream atât de mult să o câştig acasă. Atât timp cât sunt sănătos, găsesc plăcerea de a face gimnastică şi motivaţie, iar atunci voi continua să fac gimnastică”, a declarat Marian Drăgulescu, după ceremonia de premiere.


    Podiumul de la sol  la EuropeneFoto: Mediafax
Podiumul de la sol la EuropeneFoto: Mediafax

„Marocanul”, care a întrecut-o pe Nadia Comăneci la totalul medaliilor de aur obţinute de un român la Europene, spune că următorul lui obiectiv sunt Campionatele Mondiale din Canada.

„Mă gândesc la următorul campionat important de anul ăsta, Mondialale din Canada. Am avut ceva probleme cu spatele în ultima perioadă şi de câte ori încercam să sar noua săritură Drăgulescu, îmi trebuiau vreo 4-5 zile să nu mai fac antrenament, voi găsi o soluţie. Acum, am ales ca strategie să merg pe execuţie, cât mai corect, şi a ieşit. Sunt foarte fericit pentru ce a ieşit astăzi, iar mâine voi lupta din nou pentru medalie la sărituri”, a mai spus gimnastul român. El va evolua duminică, 23 aprilie, şi în finala de la sărituri, acolo unde s-a calificat cu cea mai bună notă. 

Click! spune

În vârstă de 36 de ani şi patru luni, Drăgulescu şi-a trecut până acum în palmares 10 titluri europene – patru la sol (CE din 2000, 2004, 2005 şi 2017), trei la sărituri (2002, 2004, 2006), două cu echipa (2002, 2004) şi unul la individual-compus (2004).

Ponor şi Iordache concurează duminică, 23 aprilie


    Cătălina Ponor Foto: Sportpictures.eu
Cătălina Ponor Foto: Sportpictures.eu

Toţi ochii vor fi aţintiţi, duminică, 23 aprilie, spre bârnă, acolo unde Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor lupta pentru medalia de aur. Cele două s-au calificat în finală de pe primul, respectiv al patrulea loc, dar ambele au demonstrat că au resurse pentru prestaţii şi mai bune în ultimul act.


    Larisa IordacheFoto: Inquam Photos
Larisa IordacheFoto: Inquam Photos

Finala va fi transmisă în direct pe TVR 2 şi TVR HD. Larisa şi Cătălina sunt singurele românce care concurează pentru o medalie pe aparate la actuala ediţie a Europenelor. Ponor fusese calificată şi la sol, dar a fost descalificată după ce i s-a revizuit nota exerciţiului.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net