Mari campioni ai României născuţi în condiţii mizere

Ultima actualizare:

    Constantin Popovici s-a antrenat pe salteleFoto: Adevarul
Constantin Popovici s-a antrenat pe salteleFoto: Adevarul

Horia Tecău, Florin Mergea şi Simona Halep sunt, în acest moment, vârfurile sportului românesc. Cei trei campioni din tenis sunt acum mândria unei ţări care nu a investit nimic în performanţa lor sportivă, meritele aparţinând în exclusivitate lor şi familiilor lor.

Din contră, uneori oficialii le-au pus şi beţe în roate, Florin Mergea, de exemplu, retrăgându-se în 2010 pentru un an. Din păcate, cei trei nu sunt singurii campioni din istoria României care au ajuns pe cele mai înalte culmi plecâdn din cele mai adânci abisuri, lucrând, în perioada junioratului, în cele mai inimaginabile condiţii. Click! face o trecere în revistă a celor mai cunoscute cazuri de acest gen.

Constantin Popovici sărea în apă pe bureţi

Ocupant al locului 8 la Campionatul Mondial de la Roma, din 2009, Constantin Popovici (27 de ani) a obţinut un rezultat miraculos în condiţiile în care el sărea în apă pe... bureţi. Pentru că atunci bazinul de sărituri din Bucureşti era într-o refacere care a durat aproape 10 ani, el exersa salturile pe saltele de burete aşezate unele peste altele. Mai întâi sărea de pe un cal de gimnastică, apoi se urca pe o platformă de lemn şi din stând pe mâini sărea pe saltele, imitând saltul în apă.

Răzvan Martin a început halterele într-o sală dărăpănată

Răzvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, în proba de haltere, a început acest sport într-o sală micuţă şi dărăpănată, fără nici un fel de amenajări. Choar şi aşa, el a ajuns până pe podiumul olimpic, de-a lungul timpului cucerind medalii şi la Mondiale sau Europene. Din păcate, în 2013, Răzvan a fost depistat dopat şi a revenit în activitate în primăvara acestui an.

Razvan martin, la antrenament in sala dinB istrita
Razvan martin, la antrenament in sala dinB istrita

Diana Mocanu, sirena de la Brăila

Diana Mocanu, fetiţa care în 2000, la vârsta de 16 ani, devenea regina înotului mondial, cu două medalii de aur cucerite la Jocurile Olimpice de la Sydney, a pornit dintr-un bazin în care s-au format multe campioane ale acestui sport. Din păcate, un bazin care era vădit mâncat de trecerea timpului, în care condensul şi bloc-starturile ciobit erau ceva obişnuit. Acum, acest bazin, care între timp a mai fost renovat, va fi înlocuit cu un bazin olimpic, a cărui construcţie a început deja.

Alin Moldoveanu, la sala in care a inceput tirul
Alin Moldoveanu, la sala in care a inceput tirul

Alin Moldoveanu, antrenament în frig

Alin Moldoveanu, campion olimpic la tir la Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra, a început acest sport la 12 ani, la Focşani. El s-a pregătit mult timp într-o sală improprie, care vara devenea saună, din cauza soarelui, iar iarna era încălzită cu o spbă cu lemne. Dar chiar şi aşa, talentul şi dorinţa lui Moldoveanu de a face performanţă a biruit.

Diana Mocanu, in vechiul bazin din Braila
Diana Mocanu, in vechiul bazin din Braila

Flotila de aur, antrenamente printre şalupele milionarilor

Canotoarele României, care au cucerit atîtea medalii strălucitoare la Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice, au făcut adevărate minuni pentru a se putea antrena pe Lacul Snagov. Ele făceau adevărate slalomuri printre şalupele milionarilor care nu avau altă bucurie decât să facă adevărate curse inclusiv pe luciul de apă destinat antrenamentelor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar medaliile au tot curs la ediţiile anterioare.

Barca de 8+1 a adus in trecut mari bucurii Romaniei
Barca de 8+1 a adus in trecut mari bucurii Romaniei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net