Larisa Iordache, considerată de CNN urmaşa Nadiei Comăneci

Ultima actualizare:

    Larisa poate câştiga mâine alte două medalii
Larisa poate câştiga mâine alte două medalii

Gimnasta Larisa Iordache este protagonista unui reportaj realizat de CNN, în materialul în care se face o retrospectivă a carierei sportivei românca fiind prezentată ca "noua Nadia Comăneci" şi noua stea în devenire a României. CNN aminteşte că de la Nadia Comăneci, care a obţinut primul 10 din gimnastică, reprezentantele României au înregistrat rezultate remarcabile şi că Larisa Iordache este acum considerată "noua Nadia". "România are o nouă stea în devenire", menţionează cnn.com, citată de Mediafax

Dublă vicecampioană mondială la nanning, în China, Larisa Iordache a explicat şi pentru CNN cum a ajuns să practice gimnastica şi a vorbit despre momente din cariera sa, dar şi despre ceea ce îi place legat de acest sport. (Click! v-a prezentat această poveste încă din urmă cu câţiva ani). "Nu am ales eu gimnastica, gimnastica m-a ales pe mine. A fost o întâmplare. Sunt foarte bucuroasă să am ajuns atât de departe", a spus sportiva, menţionând că a fost remarcată de prima ei antrenoare, Mariana Câmpeanu-Silişteanu, când era copil şi se întrecea cu fratele său pe role în parc: "Cred că ea a remarcat viteza şi energia şi acestea au impresionat-o".

Larisa Iordache consideră că gimnastica este "o poveste frumoasă" în care sportivele trebuie să arate eleganţă, concentrare, dar şi plăcere. "Nu poţi să reuşeşti fără plăcere şi dorinţă", adăugat ea.

Chiar dacă a căzut de pe bârnă la ultimele Mondiale, acesta rămâne aparatul ei favorit: "Dintre aparate, cel mai mult îmi place bârna. Este spectaculoasă. Îmi place şi solul, pentru că poţi să prezinţi atât elemente acrobatice cât şi artistice", a mai spus gimnasta.

Aşa cum e şi normal pentru o gimnastă din România, idolul Larisei este Nadia Comăneci, gimnasta cu care este comparată în prezent. "Gimnasta mea preferată a fost şi este Nadia Comăneci - cea mai bună gimnastă din lume. Bineînţeles că le apreciez şi le respect şi pe celelalte, pentru că au contribuit la imaginea gimnasticii şi îmi insuflă dorinţa de a fi ca ele. Iar acum încerc să fiu şi mai bună", a concluzionat sportiva.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net