La 15 ani, a refuzat 60.000 de dolari!

Ultima actualizare:

    Bellis a mai participat o singură dată la US Open, dar în competiţia junioarelorFoto: Gulliver/GettyImages
Bellis a mai participat o singură dată la US Open, dar în competiţia junioarelorFoto: Gulliver/GettyImages

Autoarea celei mai mari surprize de până acum a US Open, puştoaica de doar 15 ani Catherine Bellis, a şocat la conferinţa de presă de după victoria cu Cibulkova.

La doar 15 ani şi 152 de zile, Catherine Cartan Bellis, poreclită Cici, a scris istorie la cel mai important turneu american de tenis, devenind cea mai tânără jucătoare câştigătoare a unui meci pe tabloul principal la US Open din 1996 încoace.

Acum e pe locul 1.028 în clasamentul mondial

Bellis, care a primit wild-card, pentru că e pe locul 1.028 în lume, a învins-o cu 6-1, 4-6, 6-4 pe favorita 12, Dominika Cibulkova, finalista de la Australian Open. Dar şocul adevărat a venit abia după terminarea partidei. Atunci când, la conferinţa de presă, întrebată ce va face cu banii - şi-a asigurat 60.000 de dolari prin prezenţa în turul secund – Bellis a afirmat că nu-i va ridica. Cu o gândire de persoană matură, şi nu de adolescentă care deja se gândeşte că a câştigat o grămadă de bani, ea a declarat: „Vreau să rămân deocamdată la nivel amator, pentru a-mi păstra poarta deschisă către o bursă la colegiu, pentru că nu se ştie niciodată când poate apărea o accidentare şi viitorul e important”, a declarat „Cici” Bellis în faţa ziariştilor, uluiţi că o puştoaică poate gândi atât de matur şi de sănătos.

Un tânăr sportiv talentat poate obţine o bursă la un colegiu american doar dacă nu a avut activitate de sportiv profesionist.

Următoarea adversară a americancei-minune, care a disputat doar 13 meciuri la senioare în toată cariera ei, va fi jucătoarea din Kazah--stan, Zarina Diyas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net