JO de la Rio/ Un cecen ne-a adus bronzul la lupte!

Ultima actualizare:

    Albert Saritov a luat bronz la Rio
Albert Saritov a luat bronz la Rio

Albert Saritov, primul sportiv naturalizat care a reprezentat România la JO, a urcat pe treapta a treia a podiumului la lupte libere.

România încheie cu o medalie de bronz Jocurile Olimpice de la Rio. În chiar ultima zi de concurs, cecenul naturalizat Alber Saritov, a câștigat bronzul la lupte libere. Cu acest trofeu, ”tricolorii” ajuns la cinci medalii: aur prin echipa feminină de spadă; argint prin Horia Tecău şi Florin Mergea; bronz prin echipajul de 8+1 la canotaj şi Gabriel Sâncrăian la haltere.

A fost nevoie de un sportiv născut și crescut în Cecenia dar dornic să concureze pentru țara noastră pentru ca România să mai cucerească o medalie olimpică la lupte libere. Ultima dată s-a întâmplat acum 24 de ani, iar la JO de la Barcelona, Ioan Grigoraș a cucerit bronzul la greco-romane, la categoria 130 de kilograme. Cecenul în vârstă de 31 de ani a intrat în concurs la categoria 97 de kilograme și s-a impus în lupta pentru locul trei prin superioritate, scor 10-0 în fața georgianului Elizbar Odikadze. Salitov fusese învins în sferturi de campionul mondial Snyder. Saritov a profitat de faptul că americanul s-a calificat în finala probei și a jucat, astfel, în recalificări.

Interesantă este povestea luptătorului, spusă de Răzvan Pârcălab, președintele Federației Române de Lupte, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor :” Am ajuns până la preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadârov, care a intervenit personal pe lângă Saritov. Kadyrov i-a făcut şi o promisiune lui Saritov. Asta o ştiu de la băiat. I-a promis că dacă ia titlul olimpic îi dă un Mercedes S-Klasse, un cal arab şi 10 kilograme de aur!”.

După bronzul lui Saritov, România încheie Olimpiada cu 5 trofee, cu o medalie mai mult ca la ediţia din 1952, când s-a înregistrat cel mai mic număr de medalii din istoria tricoloră.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net