Iniesta și Pele, ași la prima ediție a Europenelor de Padbol de la Constanța

Ultima actualizare:

    Padbolul este un sport foarte acrobatic
Padbolul este un sport foarte acrobatic

Spania, cu două echipe și România au ocupat, în ordine, podiumul primei ediții a Campionatelor Europene de Padbol, care au avut loc în week-end la Constanța.

Ibericii au avut trei echipe în careul de ași și au acaparat marea finală care a opus Spania I și Spania III. Campionii mondiali Miguel Angel Barcelo Alonso și Juan Miguel Hernandez au câștigat fără drept de apel finala după un dublu 6 la 3 în fața formației Iniaki Iniesta Vicent și Juan Gil Vicent.Iar dacă Spania a venit cu Iniesta, România a cucerit medaliile de bronz cu ajutorul lui „Pele”, așa cum este supranumit Nicușor Ilinca. Acesta, alături de Rafael Vasile și de Gheorghe Mauro au trecut în finala mică de Spania II, 2-1 la seturi.“A fost o competiție de excepție. Am crescut mult în valoare și asta ne dă încredere pentru următorul campionat mondial.” a spus Rafael Vasile.

Ineditul sport, care este o combinație între squash și fotbal-tenis, a adus în sala Flamânda din Constanța cei mai buni jucători din Europa, iar câteva sute de spectatori au urmărit această ediție de debut.“Toată lumea a fost extrem de încântată de acest eveniment. A fost cel mai reușit eveniment din istoria acestui sport care cu siguranță are un potențial de creștere incredibil.” a declarat Elisabeta Gherghișan, președinte Asociaţia Română de Padbol.După ce Asociația Română de Padbol, cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa, Primăriei Constanţa, Direcției Județene pentru Sport si Tineret Constanta și al Asociației Terra Semper Fidelis au dus la bun sfârșit acest eveniment, România este foarte aproape de a primi și dreptul de organizare pentru Campionatul Mondial de anul viitor.“Au fost patru zile spectaculoase și ne bucurăm că le putem oferi constănțenilor asemenea evenimente sportive de calitate. A fost o provocare și pentru noi, ca organizatori, întrucât este un sport nou, dar până la urmă totul a ieșit bine și sperăm să putem aduce împreună cu Asociația Română de Padbol și Campionatul Mondial”, a declarat Andrei Talpeș, președinte al Asociației Terra Semper Fidelis, unul dintre organizatori.


    Podiumul competitiei organizate la Constanta
Podiumul competitiei organizate la Constanta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net