Halep iese la luptă

Ultima actualizare:

    Simona Halep are ca  obiectiv în acest an  cucerirea unui titlu  de Grand SlamFoto: Gettyimages
Simona Halep are ca obiectiv în acest an cucerirea unui titlu de Grand SlamFoto: Gettyimages

Simona Halep s-a pregătit aproape o lună şi jumătate pentru un sezon dur, dar nici măcar duşmanii ei nu-şi imaginau că va avea parte de un asemenea start! La Brisbane, turneul la care e favorită 1, românca va juca împotriva celor mai grei adversari posibili.

Chiar dacă prin poziţia sa de cap de serie numărul 1 este direct calificată în optimile de finală ale turneului de la Brisbane, Simona Halep nu are motive de bucurie. Ea ar urma să joace în turul secund contra învingătoarei meciului dintre o sportivă din calificări şi Victoria Azarenka. E greu de crezut că fostul lider mondial, acum pe locul 22 în lume, va pierde în primul tur, deci marţi sau cel târziu miercuri - organizatorii vor anunţa programarea meciului luni seară - vom avea parte de o partidă care ar putea fi oricând o finală de turneu de Grand Slam. „Este o tragere dificilă, fiecare meci va fi greu. În turul doi va fi greu cu Azarenka, dacă ea va trece de primul tur, aşa că trebuie să mă pregătesc cât mai bine de startul turneului şi să mă bucur de tot”, a declarat Simona Halep după tragerea la sorţi. Ea şi-a liniştit totuşi fanii, spunând că Azarenka nu e un obstacol de netrecut: ”Este o jucătoare foarte puternică şi ştiu cum joacă. Va fi un meci dificil, dar eu sunt OK”, a mai spus ea.Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că, dacă se respectă calculele hârtiei, în sferturile de finală ar urma să joace contra finalistei de la US Open, Roberta Vinci, iar în semifinale contra „coşmarului” Maria Sharapova.

Spre deosebire de Simona, care va avea o săptămână infernală în Australia, jucătoarele care au ales turneul de la Shenzhen, din China, pot spune că au avut noroc la tragerea la sorţi. Irina Begu, cap de serie numărul 3, va juca în primul tur cu prietena ei, Lara Arruabarena (86 WTA). Monica Niculescu, a patra favorită, va juca împotriva letonei Anastasija Sevastova (113), în vreme ce Andreea Mitu o va întâlni pe Katerina Siniakova (locul 102 mondial). Pe tabloul principal ar putea ajunge şi Patricia Ţig, cea care ieri a obţinut prima victorie românească în sezonul 2016. Ea a învins-o în primul tur al calificărilor, cu scorul de 7-5, 7-6, pe Lidzyia Marozava, din Belarus, şi va juca azi în finala calificărilor contra cehoaicei Tereza Smitkova.

A intrat în noul an alături de echipa ei

Ca de obicei în ultimii ani, Revelionul a prins-o pe Simona Halep prin străini. Dacă anul trecut ea se afla în China, acum trecerea dintre ani a găsit-o în Australia, la Brisbane. I-a avut alături pe cei care constituie a doua familie a ei: antrenorul Darren Cahill, fizioterapeutul Andrei Cristofor, preparatorul fizic Teo Cercel şi sparring-partenerul Andrei Cociaşu. Cu toţii au urmărit focurile de artificii din Brisbane, după care, în jurul orei locale 1.00 s-au dus să se culce, deoarece a doua zi dimineaţa era programat primul antrenament al anului 2016.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net