FOTO La 75 de ani, Ion Ţiriac a devenit Doctor Honoris Causa

Ultima actualizare:

    Ion Tiriac a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNEFS din partea senatului acestei UniversitatiFOTO: David Muntean
Ion Tiriac a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UNEFS din partea senatului acestei UniversitatiFOTO: David Muntean

Fostul tenismen Ion Ţiriac a primit, în cadrul unei ceremonii organizate în Sala de Marmură a Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) din Bucureşti, titlul de Doctor Honoris Causa al instituţiei.

În cadrul ceremoniei, Ion Ţiriac a fost nevoit să depună un jurământ prin care să păstreze şi să apere onoarea instituţiei, dar şi a membrilor ei. "Faptul că mi s-a acordat această onoare, pe care probabil o merit sau nu, mă face responsabil. Am făcut această facultate. Acest titlu mi-a fost acordat de oamenii care au urmat după mine. Îmi aduc aminte cu mare stimă şi plăcere de zilele mele când eram student şi trebuia să urc aproape 100 de scări ca să facem orele de atletism", a spus Ţiriac, după ce a primit titlul de doctor al UNEFS.

La eveniment au participat şi foarte mulţi campioni olimpici, mondiali sau europeni: , Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, Sandra Izbaşa, Camelia Potec, Ilie Năstase, Răzvan Florea, Cristina Vărzaru, Mihai Leu, Marian Drăgulescu, Gabriela Szabo Valeriu Zgonea, Valeriu Argăseală, Monica Roşu, Bogdan Stelea, Elisabeta Lipă, Ştefan Birtalan, Octavian Bellu, Andreea Răducan şi Doina Melinte. Ţiriac le-a mulţumit tuturor campionilor care au venit să asiste la decernarea titlului. "Domnilor, doamnelor, înveliţi de aur. De fiecare dată, vă dau cuvântul meu, că dacă aş avea mai mult păr, probabil că mi s-ar ridica. Mă aflu într-un loc în care e adunat atâta aur. Isărescu ar vrea să aibă în vistieria statului ce reprezentaţi dumneavoastră pentru această naţiune. Am făcut sport, iar atât cât am putut am fost bun. Am încercat în toate felurile să ajung cât mai sus posibil. Nu am ajuns niciodată ca dumneavoastră, iar faptul că sunteţi aici, nu pot plăti cu nimic în toată viaţa şi pentru acest lucru vă mulţumesc", a completat Ţiriac.

În vârstă de 75 de ani, Ion Ţiriac a absolvit Institutul de Cultură Fizică şi Sport, actualul UNEFS, în 1964. El a început sportul de performanţă ca hocheist şi a participat cu reprezentativa României la Jocurile Olimpice din 1964 de la Innsbruck. Ţiriac a practicat şi tenisul, el devenind din 1968 jucător profesionist. În palmares, Ţiriac are un titlu de Grand Slam la dublu, alături de Ilie Năstase, la Roland Garros 1970.

De asemenea, Ion Ţiriac a disputat trei finale de Cupa Davis, pierdute de fiecare dată în faţa Statelor Unite ale Americii.

După retragerea din activitate în 1979, Ţiriac a devenit om de afaceri, manager şi impresar al mai multor jucători, printre care Boris Becker şi Marat Safin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net