Floyd Mayweather a câștigat la puncte „Meciul Secolului” la box

Ultima actualizare:

    Floyd Mayweather cu centura de campion dupa victoria cu PacquiaoFOTO: AP
Floyd Mayweather cu centura de campion dupa victoria cu PacquiaoFOTO: AP

Americanul Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe filipinezul Manny Pacquiao, duminică dimineaţă, în ”Meciul Secolulului” la box. Partida a avut loc la MGM Grand Arena din Las Vegas, și a contat pentru unificarea titlurilor mondiale la categoria supermijlocie.

Decizia la puncte în favoarea americanului a fost unanimă, cei trei arbitri-judecători punctând astfel în favoarea lui Mayweather: 118-110, 116-112 şi 116-112.

În urma acestei victorii, Floyd Mayweather, care deţinea centurile WBC şi WBA la categoria semimijlocie, a câștigat-o și pe cea de la versiunea WBO, care era deţinută de Pacquiao. În vârstă de 37 de ani, Floyd Mayweather a rămas neînvins în 48 de meciuri Pacquiao, în vârstă de 36 de ani, are 57 de victorii şi şase înfrângeri în 65 de partide.

Meciul a fost arbitrat de americanul Kenny Bayless, care a fost plătit cu suma de 25.000 de dolari, o sumă record pentru boxul profesionist. Fiecare dintre cei trei arbitri-judecători au primit câte 20.000 de dolari.

Chiar dacă era cel mai așteptat meci de box din istorie, partida a început cu o oră mai târziu decât trebuia, din cauza problemelor la reţeaua pay-per-view.

La meci a asistat, din sală, și Lucian Bute, aflat în echipa susținătorilor lui Manny Pacquiao, antrenorul acestuia, Freddie Roche fiind și antrenorul românului.

Conform contractului dintre cei doi pugiliști, nu va exista un meci revanșă între ei. Deși, dacă judecăm după sumele imense câștigate - Mayweather a luat 180 de milioane de dolari, iar Pacquiao 120 de milioane - orice e posibil.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net