Florin Mergea explică de ce a refuzat convocarea în Cupa Davis: «Nu vreau să lupt pentru un loc care mi se cuvine»

Ultima actualizare:

Despre declaraţiile lui Andrei Pavel: „As fi vrut sa stau departe de acest subiect şi numele meu sa nu fie asociat cu încă un «scandal». Nu mi-am dorit acest lucru, am sperat că nu se va ajunge aici, însă modul în care Andrei Pavel expune toată situaţia este deranjant şi ofensator la adresa mea".

Despre cronologia discuţiilor cu Andrei Pavel: "Prima discuţie cu Andrei a fost la telefon acum două săptămâni şi jumătate, eram în timpul turneului de la Dallas. Pe tot parcursul conversaţiei mi-a repetat că el cu băieţii au discutat şi au hotărât diverse aspecte. Eu eram ultimul cu care discuta şi practic îmi comunica hotărârile luate de comun acord cu ceilalţi băieţi. Mi-a spus că suntem 5 jucători şi ca normal echipa va fi din 4. Mi s-a părut foarte evaziv, spunea că ceilalţi jucători au fost de acord, a amintit de Marius şi de Adi. În acel moment primul lucru care mi-a venit în minte a fost că va avea de ales între jucătorii de simplu şi nu am mai continuat discuţia pe această temă. Mi-a mai comunicat că trebuie să vin singur, neînsoţit de soţia mea deoarece aşa hotărâse împreună cu băieţii. După câteva contraargumente a fost de acord cu acest aspect ("dacă acest lucru e atât de important pentru mine"). Asta a fost prima şi singura discuţie la telefon dintre noi doi. După câteva zile am auzit de articolul în care Horia spunea că Victor Hănescu trebuie să se pregăteasca pentru trei meciuri. Sincer, nu l-am luat în serios, m-am gândit că probabil i-au fost răstălmăcite cuvintele. Totusi am zis să îl întreb direct pe Andrei ce planuri are cu echipa de dublu. Răspunsul lui surprinzător a fost că nu stie, că decizia o va lua în funcţie de ce va vedea la antrenament, de cine va considera el că va fi mai în formă. I-am spus ca nu are cum să ia această hotărâre pe baza a trei zile de antrenament, că nu e normal ca eu să mă lupt cu trei jucători de simplu pentru locul de dublu, loc pe care din punctul meu de vedere l-am căştigat atât pe hârtie (sunt 67 în clasamentul de dublu) cât şi în teren (consider că mi-am făcut treaba destul de bine în ultimele trei meciuri din Cupa Davis). I-am mai spus că niciunul dintre cei trei jucători de simplu nu joacă în mod constant dublu şi niciunul din ei nu a avut vreo realizare în ultimul timp la această proba. L-am rugat încă o dată să-mi spună care sunt şansele ca eu să joc la dublu deoarece nu vreau să vin acolo, să pierd o săptămână în care pot caştiga puncte (puncte foarte importante pentru mine în momentul de faţă pentru calificarea pe tablou la Roland Garros) pentru ca joi să fiu anunţat că stau pe margine.

Despre argumentele lui Pavel: „Singurul lui argument a fost că aşa au fost de acord toti. Că dacă Hănescu şi Tecău acceptă, eu de ce nu aş accepta? I-am spus că sincer nu cred că Hănescu şi Tecău vin fără să ştie că joacă, că vin să se lupte pentru un loc acolo. Răspunsul lui sec a fost că astea sunt condiţiile, că nu îmi garantează nimic şi că e alegerea mea dacă vin sau nu. Practic nu a avut nici un argument la nimic din ce i-am spus".

Despre momentul sosirii si refuzului convocării oficiale: „Am primit un mail oficial de convocare la mult timp dupa ce am declarat ca nu am primit nimic oficial. Eram la Guadeloupe, acolo nu aveam semnal la telefon, iar internet doar în anumite locuri. În ultima zi în care trebuia trimisă echipa la ITF am primit mail să răspund urgent la convocare şi în mod oficial. Am răspuns rapid că în urma discuţiei cu Andrei Pavel am decis să nu vin la întâlnirea cu Olanda".

Despre refuzul de a semna scrisoarea de repunere a lui Andrei Pavel în funcţia de căpitan nejucător: „Am considerat că numele meu nu are ce căuta pe acea hârtie. Atmosfera din ultimele meciuri cu Ciprian căpitan a fost extraordinară din punctul meu de vedere. Nu aveam cum să semnez pentru demiterea oamenilor care m-au adus înapoi la echipă şi s-au purtat atât de bine cu mine. Horia a avut aceasta iniţiativă, el mi-a şi spus de ea. Nu ştiu dacă a avut vreo importanţă faptul că nu am semnat acea hârtie, nici nu m-a interesat. Am făcut ce am considerat corect, ce am simţit".

Despre relaţia cu Andrei Pavel: „Andrei Pavel nu m-a sunat niciodată, nu am ţinut legătura de la meciul cu Rusia, din 2009. Ne-am întâlnit de câteva ori la Open şi la Braşov. dar în care doar ne-am salutat, nimic mai mult. Probabil sunt cel cu care are cel mai puţin contact în afara Cupei Davis. Treaba asta cu 3 jucători de simplu în echipă nu o prea înţeleg. Adică sacrifici punctul de dublu pentru eventualitatea în care s-ar accidenta un jucător de simplu. Dacă o iei aşa, oricine se poate accidenta, oricând, nu prea văd logica".

Despre viitorul lui la echipa de Cupa Davis: „Am început de la zero acum un an şi jumătate, am strâns punct cu punct prin turnee mici în toată lumea, nu m-a ajutat nimeni să ajung aici (în sensul că nu am avut un jucător bine clasat lângă mine care să mă ajute să intru la Grand Slam-uri şi la alte turnee mari pentru a urca mai repede). A fost o perioadă foarte grea în care am muncit extrem de mult, de aceea nu voi accepta să mă lupt de fiecare dată pentru un loc care ar trebui să fie al meu pe drept, zic eu..."

Despre declaraţia lui George Cosac, că Florin Mergea nu e Boris Becker să poată pună condiţii: „Aşa e, nu sunt Boris Becker, din păcate nu m-am născut în Germania. Aş vrea să ştiu însă unde era când toată echipa a boicotat întâlnirea cu Olanda sau când Hane nu s-a înţeles la bani la întâlnirea cu Danemarca? E total deplasat să spună că va lua măsuri împotriva mea".

Despre programul lui în continuare: „Sunt în Tampa (Florida) acum, mă antrenez câteva zile pe zgură. Vineri o să fiu la Houston unde am intrat pe tablou la dublu şi voi încerca să intru în calificări la simplu. Mă înţeleg foarte bine cu partenerul meu, Philipp Marx, încercăm să îmbunătăţim toate aspectele jocului nostru. Jucăm cu jucători din ce în ce mai buni, care fac acelaşi lucru de ani de zile la cel mai înalt nivel. Poţi să îi baţi la început deoarece nu te cunosc, îi poţi surprinde, după care îţi studiază punctele slabe şi lucrurile se complică. Mai avem de lucrat, important e că suntem optimişti şi încrezători în forţele noastre".

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net