Eduard Novak, primul român în forul mondial de ciclism!

Ultima actualizare:

    Novak, alături de președintele UCI, David Lappartient
Novak, alături de președintele UCI, David Lappartient

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak a fost numit zilele trecute în Comisia de Paraciclism a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Ciucanul devine astfel primul român într-o structură de conducere a forului mondial de ciclism.

Harghiteanul a primit vestea chiar de la noul președinte al UCI, francezul David Lappartient. Președintele FR Ciclism va superviza și va coordona organizarea competițiilor pentru persoane cu dizabilități alături de Mohammed Ben El Mahi (Maroc), Marianna Davis (SUA), Edilson Alves Rocha (Brazilia), Alejandro Garcia (Spania), Roberto Rancilio (Italia) și Colin Lynch (Irlanda). 

"Este o onoare deosebită pentru mine și pentru ciclismul din România. De-a lungul anilor foarte puține persoane din Balcani au ajuns în funcții importante din UCI, de aceea consider numirea mea o dovadă că ne aflăm pe drumul cel bun. Am acumulat suficientă experiență în acest domeniu, încât să pot veni cu soluții constructive. Paraciclismul s-a transformat într-un sport profesionist în ultimii ani și e nevoie de oameni cu know-how în fenomen. Îmi doresc să restructurăm paraciclismul mondial, e nevoie de o reformare a categoriilor de concurs deoarece în acest moment unii sportivi sunt favorizați în detrimentul altora", a precizat Eduard Carol Novak, președinte al FR Ciclism și vicepreședinte al forului balcanic. 


    Carol Novak, singurul campion paralimpic român
Carol Novak, singurul campion paralimpic român
image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net