Echipa de aur se retrage

Ultima actualizare:

    Spadasinele au cucerit singura medalie de aur  a României la JO
Spadasinele au cucerit singura medalie de aur a României la JO

Onoarea delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost salvată de medalia de aur cucerită de echipa feminină de spadă, dar viitorul nu se anunţă deloc bun. Aceasta deoarece toate cele patru campioane olimpice ar fi depus cerere pentru încasarea rentei viagere.

În România, sportivii medaliaţi la Campionatele Mondiale, Europene sau Jocurile Olimpice primesc, după retragere, o rentă viageră lunară, care e calculată în funcţie de numărul medaliilor obţinute şi e raportată la salariul mediu pe economie. Singura condiţie ca sportivul care o merită să intre în posesia ei este ca acesta să depună o cerere de acordare, însoţită de un dosar care să justifice calitatea lui de medaliat. Depunerea cererii reprezintă actul oficial de retragere din activitate a sportivului, căci această rentă se acordă doar sportivilor care nu mai concurează. Conform cotidianului „Adevărul”, toate cele patru componente ale echipei de spadă, medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, adică Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu și-au depus cereri pentru a încasa renta viageră.

Decizia luată de scrimere nu este una ieşită din comun în sportul de performanţă românesc. De multe ori, medaliaţii olimpici îşi iau un an sau doi de pauză după încheierea unei ediţii a Jocurilor Olimpice, după care revin în activitate. În cazul sportivelor, acestea devin şi mame în acest interval.

Două dintre ele ar putea reveni în 2019


    Ana Maria Popescu
Ana Maria Popescu

Se pare că intenţia Anei Maria Popescu şi a Simonei Pop este aceea de a reveni în activitate la începutul anului 2019 cu forţe proaspete. În ceea ce le priveşte pe Simona Gherman şi Loredana Dinu, acestea sunt decise să nu mai revină în activitate. Evident, în cazul în care vor reveni în activitate, ele nu vor mai primi renta viageră, acordarea ei reluându-se în momentul în care se vor retrage din nou.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net