Componentele naționalei au jucat handbal cu clătite

Ultima actualizare:

    Handbalistele au participat la sărbătoarea clătitelor
Handbalistele au participat la sărbătoarea clătitelor

Două handbaliste de națională au acceptat o propunere inedită. S-au antrenat la... Sărbătoarea Clătitelor, eveniment organizat sub egida Agenției Metropolitane Brașov.

amelia Hotea Balint (extrema stânga a naționalei de senioare) și Daria Bucur  (inter dreapta naționala tineret) sunt colege la Corona Brașov. Au venit împreună la Prejmer, unde au schimbat pase printre mii de oameni, într-o cetate veche de aproape 600 de ani. "Ne bucurăm că suntem aici, așteptăm să ne și îndulcim", au exclamat fetele.

Anul viitor, organizatorii din Prejmer vor încerca să realizeze cea mai mare clatită din lume. "Venim, îi susținem și degustăm", promit cele două handbaliste de la Corona Brașov.Fetele nu au știut ce au riscat. Au fost în pericol să fie răpite! Așa era obiceiul popular. Tinerele frumoase erau furate de flăcăi deghizați în femei, iar părinții trebuiau să plătească o recompensă. În ciuda "pericolului", sărbătoarea din comuna brașoveană le-a cucerit pe handbaliste. "Le mai amintește oamenilor că viața e roz și trebuie să ne bucurăm de micile plăceri ale vieții", spune Daria.

La final, sportivele au aflat de istoria neștiută a locului. Biserica din Cetatea de la Prejmer a fost ridicată tocmai în 1218, de Cavalerii Teutoni. Lăcașul sașilor este prețuit cu trei stele în Ghidul Verde Michelin și face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Cetatea din jurul bisericii a început să fie ridicată în 1425. Acum, pe aceleași locuri, nu au rămas doar zidurile, ci si tradițiile. La final de februarie, pe vremuri se alungau duhurile iernii și frigul. Fasching este termenul sărbătorii, imprumutat de la nemți. Înseamnă carnaval, la fel ca cel de la Rio, care are loc în aceeași perioadă a anului.La plecare, Camelia Balint și Daria Bucur și-au pus o dorință. Vor să vadă veselie la fel de mare și după meciurile naționalei. Camelia este extrema României la senioare, iar Daria este una dintre speranțele de la lotul de tineret. Visează ca spaniolul Ambros Martin să îi ofere curând șansa debutului. "Mie, personal, îmi place foarte mult de antrenorul care a venit. Sunt sigură că o sa aibă rezultate bune."


    Handbalistele au gustat din clătite
Handbalistele au gustat din clătite

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net