Cele mai grave accidente de motocicletă

Ultima actualizare:

Competiţia “care dă” cele mai grave cele mai grave accidente de motociclete este de departe cea numită “Moto GP” sau “Road Racing World Championship Grand Prix” şi care este corespondentul de la Formula 1 din automobilism.

Organizatorii competiţiei sunt în permanentă preocupare pentru siguranţa piloţilor şi cele mai grave accidente de motocicletă să fie evitate prin tot felul de măsuri de securitate. De la limitarea vitezei şi a puterii motoarelor până la folosirea de tot felul de materila, care mai de care mai performante pentru protecţia piloţilor

Cele mai grave accidente de motocicletă sunt soldate cu moartea piloţilor

Astfel, în ultimii 12 ani, cinci piloţi şi-au pierdut viaţa în competiţiile oficiale. Japonezii Nobuyuki Wakai (1 mai 1993), Daijiro Kato (6 aprilie 2003), Shoya Tomizawa (5 septembrie 2010), britanicul Simon Prior (12 iunie 1994) şi Italianul Marco Simoncelli (23 octombrie 2011) şi-au adus suprema jertfă pe asfaltul circuitelor din întreaga lume.

Bineînţeles că acestea sunt cele mai grave accidente de motocicletă din circuitele de Grand Prix, dar se adaugă şi victimile din Superbike World Championship şi diverse curse tradiţionale mai mult sau mai puţin locale, cum ar fi North West 200 and Irish Road Racing, American National Series sau National Series in Continental Europe, care nu sunt puţine.

Cele mai grave accidente de motocicletă arată slăbiciunile ale echipamentului şi a organizării competiţiilor dar şi fragilitatea omului în faţa cailor putere şi a neprevăzutului.

Dacă nu sunt printre cele mai grave accidente de motocicletă, căzăturile pot fi pot fi amuzante

Dacă cele mai grave accidente de motocicletă sunt fatale, şi produc multă durere şi stupoare, accidentele mai puţin grave produc deliciul spectatorilor şi sunt principala atracţie a acestui dur sport. Când nu sunt fatale sau când nu produc răiri serioase temerarilor piloţi accidentele lor pot fi chiar amuzante stârnind uneori zâmbetele spectatorilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net