Carol Novak, campionul paralimpic, a organizat o super-gală caritabilă!

Ultima actualizare:

    Novak a organizat o gală caritabilă
Novak a organizat o gală caritabilă

Eduard Carol Novak, singurul campion paralimpic din istoria României și președinte în exercițiu al Federației Române de Ciclism, a organizat zilele trecute la Miercurea Ciuc o supergală caritabilă pe modelul galei filarmonicii din Viena.

La concert au participat muzicieni celebri precum naistul Voiculeț sau violonisul Artur Kaganovsky (nominalizat la premiile Gremmy in 2015).

Carol Novak, singurul campion paralimpic român
Carol Novak, singurul campion paralimpic român

Toți banii strânși în urma vânzării biletelor (21690 lei) au fost donați în mod egal către trei copii cu dizabilități.  Aceasta sumă va fi folosită de catre părintii Nadiei Bălcan pentru a procura un dispozitiv pentru îndreptarea spatelui, părinții lui Lacika Nagy vor cumpăra un scaun cu rotile mult mai performant, iar suma primită de Anita Rápolti va fi folosită pentru a plăti o parte din contravaloarea operației, pe care o va avea fetița la Barcelona.

Artiștii, respectiv sponsorii evenimentului au primit de la organizatori creații unice făcute special pentru gala de sculptorul Sárpátki Zoltán.

Cvintuplul campion mondial a vorbit despre Gala Novak și despre ce planuri are pentru ciclismul românesc în 2017. Ales săptămâna trecută vicepreședinte al forului balcanic, harghiteanul va înfiinta anul viitor la Miercurea Ciuc prima academie de ciclism din Estul Europei.

"A fost un concert superemoționant, de multe ori mi-au dat lacrimile. Am simțit aceeași putere și adrenalină pe care doar sportul ți-o mai poate oferi. Cred că marele sprijin pentru cei trei copii este cel psihic și moral, nu neapărat cel financiar. Pentru ei a fost creat eveniment, ei simt acest lucru și câtedodată în viață e mai important să te simți respectat și iubit indiferent de ce handicap aiI. Anul acesta s-a încheiat bine și pentru ciclismul românesc, alegerea mea ca vicepreședinte al forului balcanic este o confirmare că suntem pe un drum bun. Urmează acum un ciclu olimpic în care trebuie să muncim cu toții, de la sportivi, antrenori la oficiali, pentru a avea rezultate. În 2017 voi pune bazele la Miercurea Ciuc pentru Academia Novak, care sper să devină un model pentru alte cluburi din țară și să dezvoltăm astfel ciclismul profesionist la nivel de mase", a declarat campionul paralimpic Eduard Carol Novak.


    Carol Novak, singurul campion paralimpic român
Carol Novak, singurul campion paralimpic român
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net