Adrian Ungur deschide balul pentru România în Cupa Davis

Ultima actualizare:

    Echipa de Cupa Davis a RomanieiFOTO: David Muntean
Echipa de Cupa Davis a RomanieiFOTO: David Muntean

Adrian Ungur, liderul echipei noastre, va deschide balul pentru tricolori în meciul cu Suedia, din Grrupa I a zonei Euro-Africane a Cupei Davis. Partidele încep vineri, la 11.30.

Jucătorul Adrian Ungur, locul 134 ATP, îl va întâlni pe numărul 256 mondial, Christian Lindell, în primul meci al întâlnirii România - Suedia, contând pentru play-off-ul Grupei I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis, conform tragerii la sorţi care a avut loc, joi, la Arenele BNR. Meciul dintre Ungur şi Lindell este programat vineri, de la ora 11.30. Al doilea meci al zilei de vineri va fi între Marius Copil (174 ATP) şi Elias Ymer (242 ATP).

Sâmbătă, de la ora 13.00, va avea loc meciul de dublu Florin Mergea/Horia Tecău - Isak Arvidsson/Johan Brunstron. Înaintea acestui meci, Victor Hănescu va fi premiat pentru întreaga activitate în Cupa Davis.

În ultima zi a întâlnirii de la Bucureşti, Adrian Ungur îl va întâlni pe Elias Ymer, de la ora 11.30, iar Marius Copil va juca împotriva lui Christian Lindell.

Întâlnirea dintre România şi Suedia va avea loc în acest week-end, pe Arena Centrală din cadrul complexului Arenele BNR din Bucureşti. Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu pierzătoarea meciului dintre Letonia şi Austria.

Acestea vor fi meciurile din Cupa Davis
Acestea vor fi meciurile din Cupa Davis

La finalul tragerii la sorţi, a avut loc o conferinţă de rpesă, în care Horia Tecău a declarat că speră ca această formulă de echipă să devină o constantă pentru România: "Cred că e cea mai bună echipă pe care o putem afişa. Cred că va rămâne în următorii ani. Sper să creştem împreună şi să căpătăm mai multă experienţă şi în meciurile de simplu, ma refer la Marius şi Adrian. Sper ca în următorii ani să avem pretenţii mai mari", a spus Tecău.

De asemenea, el a mai spus că reacomodarea la zgură după sezonul american a fost uşoară. "Venim după un sezon lung pe ciment, dar suntem profesionişti şi facem această schimbare de câteva ori pe an. Timpul a fost suficient pentru a ne acomoda cu suprafaţa de joc şi cu diferenţa de fus orar. Simt o presiune mereu, dar pentru că îmi doresc foarte mult să câştig punctul meu de dublu. De fiecare dată când joc în Cupa Davis acasă îmi face plăcere să joc pe acest teren central şi este un pic de presiune tot timpul. Din experienţa ultimilor ani, am învăţat cum să gestionez în avantajul meu", a mai spus Tecău, care va face pereche cu partenerul lui din perioada junioratului, Florin Mergea.

Echipele României şi Suediei la tragerea la sorti a Cupei Davis
Echipele României şi Suediei la tragerea la sorti a Cupei Davis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net