5 secrete ale campionilor mondiali la canoe

Ultima actualizare:

    Dumitrescu şi Mihalachi sunt candidaţi la o medalie olimpică de aur pentru 2016Foto: Mediafax
Dumitrescu şi Mihalachi sunt candidaţi la o medalie olimpică de aur pentru 2016Foto: Mediafax

Alexandru Dumitrescu (26 de ani) şi Victor Mihalachi (25 de ani) au câştigat, duminică, primul aur pentru România într-o probă olimpică în 2014. Cei doi s-au impus la canoe dublu 1.000 m, obţinând al treilea titlu suprem din carieră. Click! vă prezintă câteva lucruri inedite despre cei doi.

Victor Mihalachi s-a născut în Republica Moldova, în satul Floriţoaia Veche, din raionul Ungheni. Culmea, un sat în care nu există nici un lac sau râu! A început cu dansuri populare, după care, la 9 ani, a fost dus de tatăl lui la antrenamente. Iniţial, nu ştia nici să înoate! Concurează pentru România din 2007, de la vârsta de 17 ani.Mihalachi datorează totul tatălui. Într-un interviu acordat în urmă cu şapte ani, unui ziar din Moldova, „Expresul de Ungheni”, Mihalachi a declarat că tot ceea ce a realizat în acest sport i se datorează tatălui său.

„Tot ce am realizat până acum îi datorez tatălui meu. Echipamentul într-adevăr e foarte scump. El mergea în străinătate la muncă doar ca să poată să-mi asigure echipamentul, antrenamentele şi participarea la competiţii”, declara cel care visează să ajungă campion olimpic.Şi părinţii lui Alexandru Dumitrescu au făcut sacrificii pentru ca fiul lor să poată face acest sport la nivelul cel mai înalt. Originar din Ştefeşti, judeţul Argeş, el s-a pregătit mulţi ani la baza de la Orşova. Acum 4 ani, mama lui povestea pentru Gazeta Sporturilor: „Ne-a fost greu. Ca să-l ţinem a trebuit să vindem un petic de pământ. În primele zile ne suna şi plângea”.Alexandru Dumitrescu are o pasiune: păstrează toate numerele de concurs pe care le-a purtat de-a lungul carierei. În plus, în casa părintească aproape că nu mai e loc pe pereţi de diplomele şi medaliile câştigate de el.La fiecare concurs au capetele acoperite cu aceleaşi bandane roşii, desenate cu frunze de marijuana. Dumitrescu a povestit că le-au primit cadou de prietena lui în 2010, la CM de la Poznan, unde au luat două titluri. De atunci, din superstiţie, le poartă la fiecare concurs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net