3 motive pentru care a pierdut Halep în primul tur la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep a fost eliminată din nou prematur de la un turneu importantFOTO: AP
Simona Halep a fost eliminată din nou prematur de la un turneu importantFOTO: AP

Românca a fost eliminată în primul tur la Madrid şi poate pierde locul 2.

Primul şoc al turneului de la Madrid s-a produs ier şi a avut-o în prim-plan pe Simona Halep. Românca, cap de serie 2, a fost eliminată în chiar primul tur al competiţiei.

Simona a fost învinsă cu scorul de 7-6, 6-3 de franţuzoaica Alize Cornet, numărul 28 mondial, părăsind arena cu ochii în lacrimi. În urma acestei înfrângeri, Halep – finalistă anul trecut în Spania – riscă să piardă locul 2 în lume. Ea va fi depăşită de Mara Sharapova dacă rusoaica va ajunge în finală. Click! vă prezintă trei motive pentru care românca a pierdut meciul de ieri în primul tur.

1. Presiunea. Chiar dacă a declarat că se simte ca acasă, că la Madrid e turneul ei preferat şi că are ca obiectiv titlul, Simona a adunat o presiune suplimentară pe umeri chiar din acest motiv.

2. Siguranţa. Sosită în Spania direct de la Stuttgart, Halep a avut timp să se acomodeze cu suprafaţa. Din păcate, acest lucru i-a dat şi o oarecare lejeritate, o siguranţă că va câştiga. De altfel, cucerirea titlului la Madrid era unul din obiectivele ei.

3. Antrenorul. Pentru prima dată în acest an, cel care a coborât să îi dea sfaturi de-a lungul meciului nu a mai fost Victor Ioniţă, ci australianul Darren Cahill. O greşeală capitală, Simona comunicând mult mai bine cu români. Dacă în trecut după un set pierdut îşi vîrsa furia pe Ioniţă, acum a fost tăcută şi a ţinut totul în ea, respectându-l prea mult pe Cahill pentru a răbufni.

Următoarul turneu la care va juca Simona Halep va fi cel de săptămâna viitoare, de la Roma.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net