3 lucruri bune pentru România după Europeanul de handbal

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu este cea mai valoroasă handbalistă a României şi a demonstrat acest lucru şi la Campionatul EuropeanFoto: Mediafax
Cristina Neagu este cea mai valoroasă handbalistă a României şi a demonstrat acest lucru şi la Campionatul EuropeanFoto: Mediafax

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat Europeanul cu patru zile înaintea finalului competiţiei. Fetele noastre au încheiat pe locul 9 în clasamentul final, departe de obiectivul iniţial, dar chiar dacă fanii au suferit o nouă dezamăgire, nu toate lucrurile au fost rele pentru românce.

Click! vă prezintă trei lucruri bune care au rezultat din prestaţia fetelor noastre la Debrecen.

1. Cristina Neagu a redevenit liderul de care aveam nevoie. Revenită în activitate de vreo doi ani după o operaţie grea la umăr, Cristina Neagu a redevenit liderul de care avea atâta nevoie handbalul feminin. În vârstă de 26 de ani, Cristina e, deocamdată, cu 49 de goluri, cea mai bună marcatoare a Europenelor, dar în mod normal va fi depăşită de cel puţin una dintre urmăritoarele sale. Dar nu asta e important, ci faptul că Neagu este liderul echipei nu doar prin prestaţia de pe teren ci şi prin mesajele, încurajările şi sfaturile pe care le dă coechipierelor. Este omul în jurul căreia se poate construi naţionala în anii ce vor veni.

2. Paula Ungureanu, un adevărat „înger păzitor”. Este deja o tradiţie ca România să aibă portari de valoare. După retragerea Luminiţei Huţupan, am avut parcă o teamă că nu va mai veni nimic din spate. Numai că mereu, la fiecare competiţie, poarta noastră a fost apărată de adevărate eroine. Iar de câteva tunee finale răsuflăm uşuraţi, căci Paula Ungureanu este absolut fenomenală între buturi. Şi aşa va fi cel puţin până la Jocurile Olimpice, căci ea are vârsta ideală pentru un portar, 34 de ani.

3. Vom fi în prima urnă a play-off-ului pentru Mondiale. Prin calificarea în grupele principale de la Europene, România a reuşit o performanţă pentru viitorul acestui sport. Pentru că un loc între cele mai bune 12 echipe echivalează cu prezenţa în prima urmă valorică la tragerea la sorţi a play-off-ului pentru Mondialele care vor avea loc în decembrie 2015. Şi care sunt şi condiţie de calificare la Jocurile Olimpice din 2016.

Rezultatele României

România – Norvegia     19-27 (7-16)

România – Danemarca     29-29 (16-12) 

România – Ucraina     23-22 (12-9)

România – Ungaria     19-20 (8-10)

România – Spania     22-20 (14-9)

România – Polonia     24-19 (12-9)

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net