m.click.ro

top sombra

Cartea cu poziţii sexuale care a detronat Kama-Sutra

“Grădina parfumată” a surclasat Kama-Sutra

Kama Sutra, cartea dragostei, conţine 64 de pozitii sexuale (foto: Reuters)

Kama Sutra, cartea dragostei, conţine 64 de pozitii sexuale (foto: Reuters)

“The Perfumed Garden” (Grădina parfumată”) a şeicului Sheik Nefzaoui rămâne unul dintre cele mai memorabile manuale de sex din lume şi totodată cele mai fascinante opera clasice ale literaturii erotice.

Scrisă în arabă, în Tunisia secolului al XVI-lea, lucrarea constituie un manual de erotologie, egalând în multe privinţe cunoscuta lucrare hindusă Kama-Sutra. Versiunea de faţă se bazează pe traducerea realizată în 1886 de către celebrul explorator, lingvist, etnolog şi sexolog britanic, Sir Richard F. Burton. Spre deosebire de alţi traducători din epoca victioriană care îşi cenzurau lucrările pentru a se păstra în limitele decenţei acceptate, Burton a tradus cartea cu îndrăzneală şi cu multă meticulozitate, ceea ce face “Grădina parfumată” mult mai interesantă şi mai erotică decît “sora” ei, Kama-Sutra.

 Cele mai vechi manual de sex

În afară de celebra Kama Sutra, există alte arte ale amorului, mai delicate chiar şi mai poeticeşte elaborate, care îi inspiră pe cei receptivi. Cele mai vechi manuale de sex din lume sunt nişte “cărţulii de buzunar” chinezeşti scrise acum 5000 de ani de legendarul împărat Huang-Ti (2697-2598 i. H.). Huang-Ti, dacă e să se adeverească mitul, avea de ce să inspire încredere, or lui i se atribuie fondarea naţiunii chinezeşti şi prosperitatea acesteia prin dezvoltarea agriculturii şi a producţiei de mătăsuri.


(foto: reuters)
Pe lângă minunata scriere a Cărţilor de buzunar despre sex se pare că şi Tao a iubirii de cuplu a avut acelaşi autor. În cercetarea sa erotică, Huang-Ti a avut trei sfătuitoare, Fata Obişnuită (Su-nui), Fata Misterioasă (Shuen-nui) şi Fata Strângătoare de Recoltă (Tsai-nui) şi un bărbat doctor sexolog, Pong Tsu. Conversaţiile lor (Întrebări şi răspunsuri) au fost compilate în cartea intitulată Su-nui. Cărticica a devenit ulterior un fel de biblie a sexului şi ghid medical pentru mai multe generaţii.

Cel mai cunoscut manual de sex roman este Ars Amatoria, scris de Ovidiu (Publius Ovidius Naso, 43 i. H. – 17 d. H.). Se zice că ar fi mai curând arta adulterului decât arta iubirii matrimoniale, însă, îndemnul de le început_ “să înveţi să iubeşti” (!) se continuă în convingătorul “iubirea e condusă de artă”.



Introdu codul de mai jos:


* click pe imagine pentru reincarcare daca nu intelegi scrisul.



Trimite Anuleaza
TRIMITE
0 comentarii
 

    Trimite unui prieten!




    top down