Cel mai rapid tren din lume, blocat de un fumător

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La o săptămână după inaugurarea cu fast în China a liniei feroviare de mare viteză pe care urma să circule cel mai rapid tren din lume, acesta împreună cu o mie de pasageri a fost imobilizat aproape trei ore de un... fumător, relatează presa chineză, citată de Agerpres

Fumul de ţigară a declanşat o alarmă antiincendiu marţi, la bordul trenului care leagă Canton (sudul Chinei) de Wuhan (centru), o călătorie de 1.069 km pe care noua realizare a tehnologiei chineze trebuie s-o parcurgă cu viteza-record de 350 km/h.

Trenul se afla în gara oraşului Canton când fumătorul şi-a aprins ţigara încălcând regulamentul de bord, care interzice chiar şi fumatul în toalete. Garnitura nu a mai putut părăsi metropola din sudul Chinei decât după 2h45, fiind necesare o serie de controale de securitate care s-o deblocheze.

"A trebuit ceva timp pentru a determina de ce nu mergea", a declarat un purtător de cuvânt al Grupului căilor ferate din Canton.

Trenul a putut pleca abia după aproape trei ore. (Foto: EPA)

simeon stalpnicul png

Fumătorul şi-a luat tălpăşiţa, dar blocajul a influenţat şi orarul altor două trenuri rapide, care au avut întârzieri. Peste o mie de călători au fost afectaţi de aceste decalări de program.

China a inaugurat sâmbăta trecută această nouă linie de mare viteză care, datorită transferurilor de tehnologie străină, reduce de la peste 10 ore la doar trei ore timpul de transport între cele două metropole. Acesta este doar unul dintre tronsoanele liniei care va lega Beijingul de Canton.

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net