Funeraliile solemne ale şefului misiunii ONU în Haiti, Hedi Annabi

Ultima actualizare:

O ceremonie solemnă a avut loc la cimitirul Al-Jallaz din Tunis în cursul căreia ministrul afacerilor externe, Kamel Morjane, a pronunţat un discurs funebru înainte de înhumarea corpului repatriat joi.

image

"Copleşiţi, dar plini de credinţă în voinţa lui Dumnezeu, ne luăm rămas bun astăzi de la un frate drag, un prieten fidel şi un diplomat strălucit, un fiu devotat şi emerit al Tunisiei", a declarat Morjane într-un ultim omagiu adus celui dispărut.

Rămăşiţele lui Hedi Annabi au fost repatriate de secretarul general adjunct al ONU, francezul Alain Le Roy, care a asistat la ceremonia de aducere via Paris a sicriului, întâmpinat cu onoruri militare.

"Hedi Annabi era stâlpul de sprijin şi sufletul operaţiunilor ONU de menţinere a păcii", a declarat el, salutând rectitudinea şi devotamentul absolut al unui bărbat care "a contribuit el însuşi la securitatea şi pacea într-un mare număr de ţări".

În vârstă de 66 de ani, Annabi şi-a pierdut viaţa sub ruinele sediului Misiunii de stabilizare a ONU în Haiti /MINUSTAH/ pe care o conducea din 2007. El a fost între 1997-2007 subsecretar general adjunct al ONU pentru operaţiuni de menţinere a păcii.

image

70 de angajaţi ai ONU au fost ucişi de seismul din Haiti şi 146 sunt consideraţi în continuare dispăruţi, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al ONU, Farhan Haq, descriind catastrofa ca fiind cea mai ucigătoare pentru ONU de la crearea sa, notează Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net