Plouă în 35 de ore cât într-o lună

Ultima actualizare:

    Apele au ieşit din matcă  în sudul ţării. E “cod portocaliu“  de inundaţii până joiFoto: Giurgiuveanul.ro
Apele au ieşit din matcă în sudul ţării. E “cod portocaliu“ de inundaţii până joiFoto: Giurgiuveanul.ro

Ne aşteptam să ningă ca în poveşti, dar plouă cu găleata. O fetiţă de 3 ani din Teleorman este căutată de cinci zile în pârâul Dâmbovnic, din Teleorman. Trupul fetiţei a fost luat de puhoaie vineri.

E a cincea zi de când pompierii caută trupul mic al unei fetiţe de 3 ani şi cinci luni, în apele tumultoase ale pârâului Dâmbovnic, din judeţul Teleorman. Vineri după-amiază, părinţii fetei au încercat să traverseze cu o căruţă pârâul umflat în urma ploilor torenţiale. Căruţa a fost luată de o viitură, iar cei trei copii aflaţi în atelaj, un băiat de 4 ani şi zece luni, fetiţa de 3 ani şi cinci luni şi o fetiţă de cinci luni, au căzut în apă, informează teleorman24.ro. Băiatul şi bebeluşul de cinci luni au fost salvaţi de către părinţi, însă fetiţa de 3 ani şi cinci luni a dispărut în apele revărsate ale pârâului.

Pericolul pândeşte în tot sudul ţării. Meteorologii au emis ”cod galben” de ploi, polei, ninsori şi rafale de vânt, până joi dimineaţa. În Oltenia şi Muntenia, va ploua continuu 35 de ore şi se vor acumula cantităţi importante de apă, între 25 şi 50 l/mp. La munte, va ninge şi se va depune un nou strat de zăpadă, până la 15 -20 cm. De aceea, hidrologii au prelungit ”codul portocaliu” de inundaţii, până joi la prânz, pentru zece judeţe din sudul ţării: Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov. Adică, tot acolo unde au fost inundaţii şi de Paşte.

Pompierii caută de 5 zile o fetiţă de trei ani şi 5 luni
Pompierii caută de 5 zile o fetiţă de trei ani şi 5 luni

Joi vedem din nou soarele!

Miercuri se împlineşte exact o lună de când nu am văzut soarele. ”Într-adevăr, abia joi vom vedea soarele, când precipitaţiile se retrag. Până atunci, este cod galben de precipitaţii importante în sudul ţării”, ne-a explicat Oana Catrina, meteorolog ANM. Prognoza până în 22 decembrie arată că în weekend va avea loc o răcire, cu câteva grade. După 16 decembrie, va ninge din nou la munte, în special în Moldova şi Meridionali.

Cum scapi de stresul provocat de vremea urâtă

Respectând un program regulat de somn de opt ore pe noapte ne protejăm de afecţiuni
Respectând un program regulat de somn de opt ore pe noapte ne protejăm de afecţiuni

Lipsa soarelui, şocurile termice şi vremea deprimantă ne sleiesc psihic şi devenim stresaţi, se arată într-un studiu Daily Mail. Conform specialiştilor britanici, în această perioadă a anului, suntem cu nervii la pământ, cu sistemul imunitar în piuneze şi cu mintea plină de gânduri negre. Soluţia e să ne punem la culcare mai devreme decât de obicei, ideal ar fi la 21.30. Respectând un program regulat de somn de opt ore pe noapte ne protejăm de afecţiuni ale ficatului, pancreasului, neurocerebrale şi cardiace. Pentru a evita „depresia de iarnă” cauzată de absenţa soarelui trebuie să mâncăm la ore regulate, să renunţăm la televizorul din dormitor şi să reducem durata de expunere a ochilor la lumina artificială produsă de bec. Şi asta pentru că lumina artificială predispune la insomnii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net