Ieri, „căldură” şi mult soare, de azi, viscol şi ninsoare!

Ultima actualizare:

    Vremea schimbă radical foaiaFoto: Dorin Constanda
Vremea schimbă radical foaiaFoto: Dorin Constanda

Vremea ne face o surpriză neplăcută. După câteva zile însorite şi temperaturi de până la 17 de grade Celsius, de azi (5 martie), se întoarce iarna în aproape toată ţara. Ultimele „babe” vor fi urâte, cu ninsoare viscolită şi rafale de vânt.

Miercuri (4 martie), în parcul Herăstrău din Capitală era forfotă mare. Mămicile şi-au scos prichindeii la joacă, tinerii au ieşit la alergat, iar cei mai curajoşi şi-au luat bicicletele şi skateboard-urile pentru acrobaţii.

„Profităm de soare! Abia aşteptam să vină primăvara să putem exersa cu bicicletele”, ne-a spus entuziasmat Tudor. Din păcate, el şi gaşca lui de prieteni vor trebui să renunţe câteva zile la biciclete, pentru că meteorologii ANM vin cu veşti proaste. Ei au emis ieri două avertizări „cod galben” pentru fenomene de iarnă. Astfel, de azi, de la ora 13.00, până mâine după prânz, va ninge la munte şi în regiunile din sud-vestul ţării. Vor fi cantităţi importante, iar vântul va spulbera zăpada.

simeon stalpnicul png

În Dobrogea, sudul Munteniei şi al Moldovei vor predomina ploile, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi mixte. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor. Apoi, până sâmbătă, în jurul orei 16.00, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare şi în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei. La munte, stratul de zăpadă nou depus ar putea ajunge până la 30 - 40. În sud, vântul va sufla la rafală cu peste 70 km/h. „Putem vorbi despre un episod de iarnă care va dura până luni, când vremea va începe să se încălzească, iar aria precipitaţiilor se va restrânge”, ne-a explicat Maria Tomescu, meteorolog ANM.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net