Europa, răvășită de fenomene meteo extreme. Cum va fi la vară

Ultima actualizare:
Previziunile meteo pentru vara 2016 în europa
Previziunile meteo pentru vara 2016 în europa

Meteorologii nu anunță deloc vești prea bune pentru vara ce se apropie. Întreaga Europă pare să fie lovită de fenomene meteo neobișnuite. În timp ce în unele zone va fi excesiv de cald, alte regiuni se vor confrunta cu furtuni puternice și descărcări electrice.

Încă de la începutul anului, vremea a fost destul de capricioasă în anumite zone ale lumii. Potrivit AccuWeather.com, fenomenele meteorologice din această vară ar putea da peste cap planurile noastre de vacanță. Avertizarea este valabilă pentru întreaga Europă.


    Previziunile meteo pentru vara 2016 în europaFoto AccuWeather
Previziunile meteo pentru vara 2016 în europaFoto AccuWeather

Ploi abundente și inundații în Insulele Britanice


    Foto Getty
Foto Getty

Marea Britanie și Irlanda sunt cunoscute pentru vremea ploioasă caracteristică, dar meteorologii au anunțat că în această vară, ploile vor depăși limita obișnuită. Nordul Irlandei, vestul Scoției și nord-vestul Marii Britanii se vor confrunta cu precipitații abundente care pot duce la inundații.

Furtuni violente în regiunile Europei Centrale și de Vest


    Foto Getty
Foto Getty

State precum Franța, Belgia, Germania, vestul Cehiei și vestul Poloniei ar putea fi lovite de furtuni deosebit de puternice în această vară, alternate de perioade călduroase. Locuitorii acestor țări se pot aștepta la vânt puternic, grindină și chiar tornade, un fenomen mai puțin obișnuit pentru continentul european.

Vreme toridă în Italia și Balcani


    Foto Getty
Foto Getty

Aceste regiuni, din care face parte și România, vor trebui să se aștepte la temperaturi extrem de ridicate în urma cărora se va intensifica fenomenul de secetă. Meteorologii se așteaptă ca cele mai toride perioade să se înregistreze în lunile iulie și august. Căldura excesivă va fi resimțită puternic în nordul Italiei, România, Republica Moldova, Ungaria și Slovacia în luna iulie, iar în luna august, vremea secetoasă se va extinde în Ucraina și Belarus. Sunt așteptate descărcări electrice care pot duce la incendii.

Caniculă în Peninsula Iberică și ploi abundente în Scandinavia


    Foto Getty
Foto Getty

Nici Spania și Portugalia nu sunt cruțate de momentele caniculare. Meteorologii se așteaptă ca temperaturile să fie ceva mai scăzute decât vara trecută, când Madridul s-a confruntat cu 72 de zile cu temperaturi de 32 de grade Celsius sau ar putea fi chiar mai ridicate. Din cauza caniculei se pot produce și furtuni izolate în special în zonele înalte la orele după-amiezii și seara. În Peninsula Scandinavă și statele baltice se va înregistra o umiditate ceva mai crescută decât era normal în perioada verii, cu ploi abundente și chiar furtuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net