Două anotimpuri în 14 zile. Cum va fi vremea

Ultima actualizare:

    25 octombrie: în Capitală a nins toată  ziua şi au fost 0 grade. 6 noiembrie: Bucureştenii s-au bucurat de soare şi de cele 16 gradeFotografii: Sever Gheorghe
25 octombrie: în Capitală a nins toată ziua şi au fost 0 grade. 6 noiembrie: Bucureştenii s-au bucurat de soare şi de cele 16 gradeFotografii: Sever Gheorghe

În octombrie a nins de a rupt, iar în noiembrie zici că e primăvară. În toată ţara se anunţă temperaturi mai calde decât în mod normal, astfel că în zona de vest a ţării astăzi vor fi chiar şi 23 de grade Celsius.

Vremea s-a încălzit, treptat, încă de la începutul săptămânii. Îmbrăcaţi lejer, fără fulare, geci groase şi căciuli, bucureştenii, au ieşit ieri în parcuri să se bucure de soare. Copiii s-au plimbat cu bicicletele şi rolele, iar cei mai în vârstă s-au relaxat pe băncuţe. Chiar dacă ne place, pentru sănătate nu este bine. ”Adaptarea organismului la variaţii mari de temperatură se face treptat, în câteva săptămâni. Răcim mai repede, iar cei mai afectaţi sunt bătrânii, copiii mici şi bolnavii cronici”, ne-a declarat Zenaida Mocanu, medic de familie.

Tot weekendul va fi frumos. În Capitală  şi în partea de sud-est a ţării vor fi între 16 şi 18 grade, iar în vest între 21 şi 23 de grade. Noaptea şi dimineaţa va fi ceaţă în zonele joase, vântul va sufla slab şi la munte, izolat, vor fi ploi slabe sau burniţă.

"Peştii" sunt cei mai sensibili la schimbările vremii

Schimbările bruşte de temperatură ne afectează sănătatea şi starea de spirit. Dar nu toţi reacţionăm la fel. Astrologii au analizat zodiile, în funcţie de cum reacţionează la modificările meteo şi la trecerea de la un anotimp la altul. Astfel, cei mai sensibili sunt Peştii. “Se schimbă vremea, nu mă simt deloc bine!” De aceea, în astfel de situaţii, Peştii trebuie să se hidrateza bine şi să aleagă o dietă uşoară.

Racii se confruntă cu probleme digestive şi cu o stare de nelinişte. Racii trebuie să se revigoreze cu ajutorul sucurilor  proaspete de mere şi de morcovi. Pe locul trei sunt Leii, care nu suportă vremea umedă. Când se confruntă cu schimbările de temperatură, Leii trebuie să-şi dozeze eforturile fizice, pentru că inima lor este sensibilă şi vor avea necazuri şi cu circulaţia sanguină.

De asemenea, Balanţele trebuie să-şi protejeze rinichii, iar Berbecii au dureri de cap şi devin irascibili. Săgetătorii se pot confrunta cu probleme cardiace şi respiratorii. Capricornii, Scorpionii şi Taurii se adaptează cel mai bine la schimbările de temperatură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net