Cod portocaliu de caniculă pentru 10 judeţe din ţară

Ultima actualizare:

    Cod portocaliu de caniculă: Vremea se menţine călduroasă şi la începutul lunii septembrieFoto: Click!
Cod portocaliu de caniculă: Vremea se menţine călduroasă şi la începutul lunii septembrieFoto: Click!

ANM (Agenţia Naţională de Meteorologie n.r) a emis un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe regiuni ale ţării. Valorile termice maxime vor fi cuprinse între 27 şi 38 de grade Celsius.

Luni (31 august) şi marţi (1 septembrie) este anunţat un cod portocaliu de caniculă, dar este posibil să se prelungească şi pentru celelalte zile. Toamna vine doar cu numele, în ţară se menţine căldura şi disconfortul termic.

Cod portocaliu de caniculă: Regiunile Vizate

Cod portocaliu de caniculă: În Dobrogea şi Bărăgan cerul va fi senin, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperaturile vor urca până la 35 de grade. Pe litoral se vor înregistrat valori mai modeste, în Constanţa maxima termică va fi de 28 de grade Celsius.

Cod portocaliu de caniculă: În judeţele Bihor, Arad, Satu Mare, Mehedinţi, Caraş-Severin, Iaşi, Bacău şi Vaslui maximele termice înregistrate de termometre se vor situa în jurul valorii de 38 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în aceste două zile.

Cod portocaliu de caniculă: Marţi (1 septembrie), vremea se menţine extrem de călduroasă, mai ales pe perioada după-amiezii, în zonele de câmpie şi podiş, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, potrivit Mediafax. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Se vor înregistra temperaturi de 38 de grade în vest, nord-vest şi est.

Cod portocaliu de caniculă: Bucureşti

Cod portocaliu de caniculă: Şi în Capitală vremea se va menţine călduroasă, inclusiv miercuri (2 septembrie). Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul se va menţine senin, iar vântul va sufla slab. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 35-36 de grade Celsius.

Cod portocaliu de caniculă: Cum va fi vremea în următoarele zile

Cod portocaliu de caniculă: În următoarele zile ale începutului lunii septembrie, valorile termice vor marca o scădere uşoară în regiunile centrale, vestice şi nordice, dar vremea va fi în continuare călduroasă.

Cod portocaliu de caniculă: Se menţin temperaturi caniculare în zonele de podiş şi câmpie, din sudul şi centrul ţării. În regiunile intracarpatice şi de munte, sunt aşteptate ploi pe parcursul zilei de joi (3 septembrie). Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 36 de grade Celsius.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net