Cod Galben de ninsori, vânt şi polei în mai multe zone din ţară

Ultima actualizare:

    Gerul face victime în ţarăFoto Click!
Gerul face victime în ţarăFoto Click!

Meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben de ninsori, vânt şi polei, care este valabilă în mai multe regiuni ale ţării.

Până în 2 decembrie, ora 22:00, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10...15 cm.

Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50...60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită. Totodată, pe arii restrânse în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

"Nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut. După ce va expira codul galben, există posibilitatea ca pentru sud-vestul ţării să mai emitem atenţionări pe perioade scurte. În restul teritoriului, de miercuri se va intra într-un regim de iarnă normal", a declarat directorul ANM, Ion Sandu, potrivit realitatea.net.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net