Un virus mortal a fost scăpat din laborator

Ultima actualizare:

Experţii de la Universitatea din California nu vor să creeze panică şi anunţă că nu există motive de îngrijorare în rândul omenirii.

Virusul a ucis o treime din colonia de maimuţe de laborator, una dintre cercetătoare îmbolnăvindu-se şi ea. Ulterior, ea şi-a revenit.

„Există dovada serioasă că virusul a fost transmis de la animal la om. Oficialii din domeniul sănătăţii publice trebuie să monitorizeze aceste noi virusuri cu potenţial mortal" , a menţionat Dr Charles Chiu, de la Universitatea California.

Deocamdată nu se ştie dacă acest virus mortal se poate transmite şi de la om la om, ceea ce ar fi cu adevărat o mare problemă.

Din cele 55 de maimuţe din centru, 23 au avut probleme respiratorii acute care au degenerat în pneumonii şi infecţii ale ficatului. 19 dintre cele 23 infectate au decedat.

Antibioticele nu au avut vreun efect, adenovirusul provocând o banală răceală care s-a transformat în pneumonie şi gastroenterită.

Medicul care s-a îmbolnăvit a făcut pneumonie, dar şi-a revenit după patru săptămâni.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net