Adio, călătorii cu "Ia-mă nene!"

Ultima actualizare:

    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Călătoriile cu „Ia-mă nene!” vor deveni istorie! Guvernul a decis să interzică autostopul, pe motiv de… evaziune fiscală. Şoferii care iau bani „negri” la ocazie vor primi amenzi usturătoare.

Între 1.000 şi 5.000 de lei. Acestea sunt amenzile care îi pasc pe şoferii care opresc la semnul autostopiştilor. Proiectul a primit undă verde de la Guvern, iar acum a fost ­înaintat Parlamentului. E doar o chestiune de timp până când practica „Ia-mă nene!” va intra în ilegalitate, iar asta îi nemulţumeşte cumplit pe navetişti. Mai ales că pentru mulţi dintre ei, „ocazia” este singurul mijloc de transport către locul de muncă şi înapoi, spre casă.

„Este şi mult mai ieftin decât microbuzul. Eu locuiesc aproape de Buzău şi m-ar costa biletul cam 28 de lei. Aşa, la ocazie dau 10 lei şi omul e mulţumit. Fac zi de zi drumul acesta. Dacă ar interzice autostopul, ar însemna să îmi pierd locul de muncă, că nu circulă nimic la orele la care termin eu programul. Statul ar trebui să se ocupe de lucruri grave, serioase, şi să ne lase pe noi cu naveta, că noi aşa mergem de ani de zile”, a explicat Marian Ispas (43 de ani). Nu doar românii amărâţi fac autostopul.


    Foto: Sever Gheorghe
Foto: Sever Gheorghe

Amenda, între 1.000 și 5.000 de lei

Grupuri întregi de turişti îşi fac vacanţele numai în maşini de ocazie, atât în România, cât şi peste hotare. Este mai ieftin, dar şi mult mai comod. „Decât să ne înghesuim într-un autobuz ca oile, preferăm să mergem civilizat cu maşina. Şi îi convine şi şoferului. Noi aşa am călătorit şi în alte ţări şi nu au fost probleme. Nu ştiu de ce vor să interzică treaba asta”, spun Virginia (31 de ani), Carolina (28 de ani) şi Audrey (22 de ani), trei tinere sud-americance, venite la studii, dar şi la distracţie, în România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net