Uite cum faci cele mai bune prăjituri!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

De la o masa copioasă de Sărbători nu pot lipsi prăjiturile! Apreciate atât de cei mici, cât şi de cei mari, dulciurile ne ajută să intrăm mai uşor în atmosfera de vacanţă. Azi îţi dăm câteva trucuri pentru prăjituri perfecte.

Glazură de  ciocolată

Imediat ce ai scos prăjitura din cuptor, pune pe suprafaţa ei bucăţele fine de ciocolată cu lapte. Topindu-se, va forma o glazură lucioasă deasupra prăjiturii.

Cum să împiedici aluatul să dea pe dinafară

Pentru a împiedica aluatul să dea pe dinafară înfigi macaroane în aluat. Aerul va putea ieşi şi astfel aluatul nu se va umfla.

Prăjitură mai crocantă

Pentru a evita ca sucul fructelor să înmoaie crusta prăjiturii, pune un strat de zahăr între prăjitură şi fructe.

Când fructele sunt prea suculente

Pentru a evita ca fructele zemoase să lase suc în cocă, pune mai întâi 1 cm de aluat la cuptor, timp de 10 minute. După ce s-a copt, pune fructele şi varsă restul de aluat şi dă din nou la cuptor.

Aluat auriu

Dacă vrei ca aluatul prăjiturii să fie auriu, badijonează-l cu un ou bătut sau cu lapte.

Glazură ca la cofetărie

Pentru a face o glazură ca la cofetărie, cu două minute înainte de a termina coacerea, badijonează prăjitura cu o lingură de zahăr diluată în două linguri de lapte.

În ce prepari dulciurile

Formă de cozonac- Sunt ieftine şi este obligatoriu să ai o astfel de tavă în bucătărie. Acestea sunt pentru cozonaci, chec şi pandişpan. Poţi cumpăra tăvi din teflon sau metalice.

simeon stalpnicul png

Tavă pentru prăjituri de casă- Este mai înaltă decât tava pentru tartă şi o găseşti sub formă dreptunghiulară. Tava pentru prăjituri este metalică, emailată sau din teflon.

Tavă pentru tartă- Sunt rotunde, mai joase decât cele pentru prăjituri şi poţi cumpăra mărimi diferite în funcţie de ce anume vrei să prepari. Şi materialul din care sunt fabricate e de mai multe feluri, dar e recomandat să alegi forme din teflon.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net