Solista de muzică populară ţepuia primari prin ţară

Ultima actualizare:
Daniela Berşu a fost prinsă  în urma unui flagrant  organizat la Primăria Vîrşolţ
Daniela Berşu a fost prinsă în urma unui flagrant organizat la Primăria Vîrşolţ

O tânără de 28 de ani din judeţul Gorj, solistă de muzică populară, a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să înşele un primar din Sălaj, pretinzând că este agent de integritate şi cerându-i să încheie un contract pe câteva sute de euro.

Tânăra se numeşte Daniela Berşu şi face parte dintr-un grup “specializat” în înşelarea primarilor. Membrii grupării se dădeau drept “agenţi de integritate” şi mergeau în “control” la primării, unde îi convingeau pe edili să semneze contracte de colaborare. Intimidaţi şi speriaţi de perspectiva unor probleme cu Agenţia Naţională de Integritate, primarii semnau fără să clipească şi fără să citească prevederile contractului. Escrocheria a ieşit la iveală săptămâna trecută, după ce un primar din judeţ l-a sunat pe Crin Bologa, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru a afla dacă există programat un control de anvergură al Agenţiei Naţionale de Integritate în Sălaj. Mai mulţi edili fuseseră contactaţi telefonic şi anunţaţi că, în ziua următoare, “inspectori de integritate” vor ajunge la sediul primăriei pentru a le verifica documentele.

Odată ajunşi la primării, falşii inspectori le băgau sub nas primarilor un contract de colaborare cu un SRL care are în denumire şi cuvântul “integritate” şi care îi păcălea, astfel, pe edili. În baza contractului, primăriile trebuiau să plătească anual 875 de euro, iar în caz că voiau să îl rezilieze, se obligau la plata unor daune de 2.000 de euro, scrie “adevarul.ro”.Aşa a fost prinsă, în “acţiune”, Daniela Berşu, o tânără în vârstă de 28 de ani, din judeţul Gorj. Tot în Sălaj au mai fost identificaţi, în scurt timp, alţi doi “agenţi”: Cătălin Ionescu şi Matei Glăvan, ambii de 31 de ani, tot din judeţul Gorj. Cei trei au fost arestaţi. 14 primării din Sălaj au încheiat contracte cu falşii agenţi, fiind vorba, în toate cazurile, despre primării de comune. “La oraşe era mai complicat – cererea lor privind documentele ar fi fost înregistrată, pe când la comune primeau direct documentele”, explică procurorii. Cel mai probabil, dacă nu se intervenea, mai urmau şi alte primării.


    Daniela Berşu a fost prinsă  în urma unui flagrant  organizat la Primăria Vîrşolţ
Daniela Berşu a fost prinsă în urma unui flagrant organizat la Primăria Vîrşolţ

Click! spune

Cântăreaţa de muzică populară Daniela Berşu, de 28 de ani, din comuna Ţânţăreni-sat Floreşti, a fost arestată de procurorii din Sălaj, pentru înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi constituire de grup infracţional organizat. Tânăra are o fetiţă şi a făcut cursuri de canto la Şcoala Populară de Artă din Târgu-Jiu. Vecinii săi din comuna Ţânţăreni, satul Floreşti, spun că nu mai ştiu nimic de ea de când a plecat la Târgu-Jiu, spre a-şi urma visul de a deveni cântăreaţă de muzică populară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net