Şi-a înjunghiat rivalul, apoi şi-a înfipt şurubelniţa în piept

Ultima actualizare:

    Tot mai mulţi geloşi fac ravagii pe străzi
Tot mai mulţi geloşi fac ravagii pe străzi

După crima de la Oradea, la doar cinci zile, gelozia face noi victime: un bărbat l-a lovit cu maşina pe rivalul său, l-a atacat cu un cuţit, iar apoi şi-a înfipt o şurubelniţă în piept. Psihologii explică pentru Click! de ce îşi ies din minţi geloşii şi cum să îi ţii sub control.

15 martie. Într-un cartier din Oradea, Adrian Hladii, un interlop din localitate, şi-a răpit fosta iubită, Dalia Duca, şi l-a împuşcat pe bărbatul care o însoţea. Hladii a urcat-o cu forţa pe Dalia în maşina sa şi a dispărut de la locul faptei. Cinci ore mai târziu, femeia a fost găsită împuşcată în cap, abandonată pe malul Crişului. După patru zile, atacatorul s-a sinucis.20 martie. Pe o stradă din centrul localităţii Popeşti-Leordeni, o maşină VW Passat de culoare neagră a intrat cu viteză într-o dubă albă, iar din impact au mai fost avariate alte două maşini parcate. Spre stupefacţia martorilor, şoferul din Passat s-a dat jos cu un cuţit într-o mână şi o şurubelniţă în cealaltă şi l-a atacat pe şoferul din dubă. L-a înjunghiat, după care, ca un gest obişnuit, şi-a înfipt şurubelniţa sub omoplat, şi cu ea în corp s-a plimbat de colo-colo pe stradă, arătând trecătorilor telefonul mobil pe care se vedea poza unei femei. În tot acest timp trei persoane zăceau pe jos pline de sânge, dintre care două martore nevinovate ale accidentului auto. Poliţiştii descriu sec faptele. „Atacatorul are 32 de ani, iar victima 30 de ani, ambii din Popeşti Leordeni.


    Atacatorul din Popești-Leordeni  a lovit mașina rivalului pentru  a pune mâna pe el, după care, de nervi,  și-a înfipt o șurubelniță în omoplat
Atacatorul din Popești-Leordeni a lovit mașina rivalului pentru a pune mâna pe el, după care, de nervi, și-a înfipt o șurubelniță în omoplat

Aflat la volanul unui Volkswagen, acesta l-a şicanat în trafic pe bărbatul despre care ştia că este rivalul lui. Considera că fosta lui iubită îl înşela cu victima, care conducea un Logan”, ne-au declarat surse din Poliţia Ilfov. Atacatorul şi cele două victime colaterale au fost internate la Spitalul Bagdasar Arsenie, iar victima atacului la Floreasca. Cum explică psihologii aceste nebunii? “Gelosul e foarte agresiv, foarte periculos. Consideră partenera un bun care îi aparţine. Când intervine o separare, persoana respectivă este ca o oală sub presiune care răbufneşte”, ne explică psihologul Ilie Marinescu de ce se transformă geloşii în animale de pradă.

«Astfel de oameni nu se potolesc niciodată»


    Ilie  Marinescu, psiholog
Ilie Marinescu, psiholog

„Gelosul vede faptul că e părăsit, ca pierderea unei investiţii care îl afectează iremediabil şi vrea eliminarea concurenţei”, dezvăluie psihologul Ilie Marinescu, care studiază de zeci de ani comportamentele deviante. Acesta spune că persoana ameninţată şi care vrea să iasă dintr-o astfel de relaţie toxică cu un gelos, are doar câteva căi de a rezolva situaţia şi de a reduce tensiunile pentru a nu exploda în drame.

“Gelosul vrea răzbunare sau eliminarea concurenţei. Aşa că partenerul ori pleacă cât mai departe şi rupe toate punţile, ori încearcă compromisuri pentru a nu provoca ireparabilul, ori, dacă este un om calculat sau puternic, aplică un plan pentru reducerea tensiunilor. Acesta din urmă poate merge de la strângerea unor dovezi, sms-uri agresive, până la organizarea unor întâlniri în medii sigure, pentru detensionarea situaţiei”, povăţuieşte Marinescu persoanele terorizate de geloşi. Din păcate, obiectul geloziei, par­tenerul care a “călcat pe bec” potrivit gelosului, va trăi toată viaţa cu “sabia lui Damocles deasupra capului”. “Astfel de oameni nu se potolesc niciodată, iar fapta la care se gândesc se va întâmpla dacă nu sunt luate măsuri”, avertizează psihologul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net