Scăpat de la nebuni, a atacat oameni pe stradă

Ultima actualizare:

    Poliţiştii l-au împuşcat  în picioare ca să-l  poată imobilizaFoto: Sofia Prejbeanu
Poliţiştii l-au împuşcat în picioare ca să-l poată imobilizaFoto: Sofia Prejbeanu

Focuri de armă, marţi seara, în centrul Craiovei. Poliţiştii au tras şase gloanţe să prindă un tânăr fugit de la spitalul de psihiatrie, care ataca trecătorii cu cuţitul. Până să fie prins, agresorul şi-a înjunghiat tatăl şi a bătut cu cruzime un tânăr de pe stradă până când l-a băgat în comă.

Florin Ghiţulescu (30 de ani) are de mult probleme psihice, însă de câte ori a fost internat pentru tratament a fugit din spital. Aşa s-a întâmplat şi marţi seară, când tatăl său l-a dus la spitalul de psihiatrie din Craiova. După ce a primit tratament şi a stat aproximativ o oră într-o cameră de izolare, Florin a sărit gardul unităţii şi a fugit. S-a dus glonţ acasă, şi-a bătut tatăl până când l-a lăsat lat, apoi, furios, a luat un cuţit de bucătărie şi a fugit pe străzi. Primul care i-a ieşit în cale a fost un tânăr de 27 ani. L-a pus la pământ şi l-a lovit cu picioarele în cap până când acesta a intrat în comă.

Florin Ghiţulescu ameninţa  trecătorii cu cuţitul
Florin Ghiţulescu ameninţa trecătorii cu cuţitul

Apoi a început să îndrepte cuţitul spre ceilalţi trecători care ţipau îngroziţi şi fugeau speriaţi din calea lui. Între timp, familia lui Florin a alertat poliţia, iar oamenii legii au pornit în căutarea lui. L-au găsit în cartierul Craioviţa Nouă, unde ameninţa cu cuţitul un grup de tinere. Oamenii legii l-au somat, însă omul a devenit agresiv şi a încercat să-i înjunghie. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă în zona picioarelor lui, ca să îl poată imobiliza. Florin a ajuns la spital, a fost operat, dar e în afara oricărui pericol. În schimb, victima lui, Ionel Camen, de 27 de ani, este în comă.

Click! spune

Anchetatorii au ridicat cuţitul pentru probe
Anchetatorii au ridicat cuţitul pentru probe

Atacatorul a fost diagnosticat cu tulburare bipolară I. Numită şi depresie maniacală, determină schimbări extreme de dispoziţie. Persoanele afectate se pot simţi foarte fericite pentru câteva săptămâni, ca apoi să se cufunde într-o depresie adâncă. Simptomele includ tristeţe, anxietate, pierderea energiei şi dificultăţi de concentrare. Unii pacienţi sunt agitaţi şi pot avea şi gânduri suicidale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net