Şase zile e doctor, duminica, preot

Ultima actualizare:

    Doctorul Nicolae Cristescu, la cabinetul săuFoto: Adevărul
Doctorul Nicolae Cristescu, la cabinetul săuFoto: Adevărul

Are 62 de ani şi îşi primeşte pacienţii cu blândeţe în cabinetul său aflat într-un bloc din Constanţa. Nicolae Cristescu (62 de ani) e medic internist şi, cu ajutorul ecografului, le caută oamenilor bolile trupeşti. El este însă şi doctor de suflete, astfel că, duminică de duminică, devine părintele Nicolae Cristescu, la biserica situată vizavi de Spitalul Judeţean.

Nicolae Cristescu le aduce linişte oamenilor, indiferent că îmbracă halatul alb, de medic, sau straiele preoţeşti. “Mă străduiesc să am grijă de trupul oamenilor şi de sufletul lor”, zâmbeşte medicul specialist în ecografie generală.

Argeşean de loc, a intrat al doilea pe listă la Facultatea de Medicină din Bucureşti, în 1972, iar în 1983 şi-a luat secundariatul. În 1992 a devenit medic primar şi, totodată, a decis să urmeze Teologia. “Aveam deja 40 de ani, eram căsătorit, soţia mea era tot medic, aveam un fiu. Şi totuşi simţeam că mai aveam de împlinit un vis. Am vrut să văd ce e dincolo de medicină”, s-a confesat el pentru “Adevărul”. Din 1993 şi până în 2001 a slujit la capela din Spitalul Judeţean Constanţa, în paralel cu cariera de medic.

Părintele Nicolae Cristescu,  în timpul slujbei
Părintele Nicolae Cristescu, în timpul slujbei

La cabinetul său dintr-un bloc cu 10 etaje, un consult ecografic costă minimum 50 de lei, dar pacienţii săraci sunt primiţi gratuit. “E puţin ce fac eu, o spun cu toată smerenia. Uşa mea este deschisă mereu”, a povestit doctorul.

Apoi, duminica, medicul este întotdeauna la slujbă, în altarul Bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, unde oficiază Utrenia, apoi Sfânta Liturghie.

După slujbă, el le stă la dispoziţie celor care au nevoie de un sfat. “Dacă sufletul este bine îndreptat către Dumnezeu, îngrijim şi trupul. Medicină fără religie şi religie fără medicină nu se pot face”, a încheiat, modest, doctorul-preot.

Povestea preotului medic Nicolae Cristescu, pe adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net