Românul care deține cel mai vechi laptop din lume îl vinde. Cât costă această piesă de istorie?

Ultima actualizare:

Iosif Bondici, din Satu Mare, deţine un exemplar din cel mai vechi laptop din lume, modelul Epson HX-20. Acum, el vinde laptopul, dar „Playtech“ i-a aflat povestea înainte de acest moment.

Iosif Bondici este profesor de electronică și vrea să vândă aparatul încă funcţional pentru a-şi cumpăra un laptop modern. Epson HX-20 este considerat primul computer portabil din lume. A fost anunţat în anul 1981 şi lansat comercial la nivel mondial în 1983. Bondici deține aparatul de doi ani. El a primit laptopul cadou din partea fiului său, care ştia că este pasionat de electronică. Calculatorul, o veritabilă piesă de muzeu, a fost găsit abandonat în Italia, într-una dintre clădirile fabricii unde lucrează fiul bărbatului.

Laptopul Epson HX-20 este de dimensiunea unei coli A4, cântăreşte 1,5 kilograme şi este în stare perfectă de funcţionare. Cu toate acestea, Iosif Bondici vrea să vândă aparatul.

Pentru ce este recunoscut Epson HX-20

Epson HX-20 este primul laptop din lume și a apărut pe piață la începutul anilor ’80. Publicația „BusinessWeek“ l-a denumit a patra revoluţie în materie de calculatoare personale. Epson HX-20 are o tastatură full-transit cu 68 de taste, baterii reîncărcabile nichel cadmiu și 16 KB memorie RAM, cu posibilitate de upgradare la 32 KB. Laptopul are ecran LCD care afişează doar patru rânduri de text simultan. Mai este dotat și cu o imprimantă cu hârtie de mărimea unui bon fiscal şi o minicasetă ca dispozitiv de stocare.

Vezi video şi ce preţ de vânzare are laptopul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net