Românii consideră mersul la cumpărături o activitate plăcută

Ultima actualizare:

    Românii iubesc shopping-ul, dar caută preţuri mici
Românii iubesc shopping-ul, dar caută preţuri mici

Circa 91% dintre români consideră mersul la cumpărături plăcut, în timp ce în Cehia, Slovacia şi Austria, doar şapte din zece persoane consideră shopping-ul o activitate plăcută, rearată un studiu de piaţă realizat de GfK.

Studiul mai arată că, în România, aproximativ 35% din cumpărători sunt sub presiunea timpului când îşi fac cumpărăturile zilnice. Acest lucru poate fi influenţat şi de o dezvoltare sub potenţial pentru comerţul modern de proximitate, comparativ cu Austria de exemplu.

“Una dintre modalităţile convenabile de a face cumpărăturile mai uşoare este pregătirea unei liste de cumpărături pe care majoritatea oamenilor o au cu ei în magazin. Cumpărătorii bulgari o folosesc cel mai mult (aproape 7 din 10). În România, 5 din 10 cumpărători îşi organizează cumpărăturile cu ajutorul unei liste, dar numărul acestora scade de la un an la altul”, se arată în studiu.

Cea mai mare parte dintre cumpărătorii români şi bulgari declară, de asemenea, că în achiziţiile de zi cu zi reuşesc să se încadreze în bugetul planificat. La polul opus, se află cumpărătorii din Cehia şi Austria.

Deşi listele de cumpărături îşi pierd din importanţă, românii se aşteaptă să nu depăşească bugetul în magazin.

În mod ideal, cumpărătorii români preferă să cumpere totul dintr-un singur magazin, dar căutarea unui preţ mai bun îi face sa viziteze mai multe magazine chiar dacă majoritatea consumatorilor declară că le place să meargă la shopping în magazine care au totul sub un singur acoperiş. În acelaşi timp, comportamentul lor de cumpărare şi luarea deciziilor sunt influenţate şi de preţ.

În România, 72% dintre cumpărători sunt dispuşi să îşi facă achiziţiile din mai multe magazine dacă aceasta îi ajută să obţină un preţ mai mic sau oferte mai convenabile.

„În concluzie, românii au aşteptări ridicate de la oferta de produse a magazinelor, încercând totodată să îşi optimizeze cumpărăturile. Partea bună este că românii încă mai găsesc plăcere în actul de cumpărare, ceea ce face mediul de business mai deschis şi oportunităţile mai uşor de concretizat”, se mai arată în studiu.

GfK Panelul de gospodării are la bază informaţii obţinute prin monitorizarea continuă a consumului casnic din România, pentru toate categoriile de produse de larg consum, pe un eşantion de 3.000 gospodării, reprezentativ la nivel naţional. Persoana intervievată din cadrul gospodăriei a fost cea responsabilă cu majoritatea cumpărăturilor pentru familie.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net