Puşi să stea cu orele la coadă pentru injecţia bebeluşului

Ultima actualizare:

    Părinţii din Arad s-au înghesuit să-şi imunizeze nou-născuţii
Părinţii din Arad s-au înghesuit să-şi imunizeze nou-născuţii

Peste 50 de părinţi cu bebeluşi în braţe au aşteptat, ieri, la Maternitatea Arad pentru vaccinul BCG. Şi asta, după ce imunizările au fost reluate. Îngrijorător este, însă, faptul că lipseşte în continuare vaccinul împotriva hepatitei B, 500 de nou-născuţi fiind neimunizaţi, doar în judeţul Arad.

Mii de copii născuţi în ultimele două luni şi jumătate în mai multe judeţe din ţară nu au fost imunizaţi împotriva tuberculozei şi a hepatitei B, deoarece Ministerul Sănătăţii nu a mai trimis în teritoriu doze de vaccin. De câteva zile, în unele judeţe, au sosit dozele de vaccin BCG (împotriva tuberculozei) şi au fost distribuite la medicii de familie. Aflând că au sosit vaccinurile, marţi, la ora prânzului, peste 50 de părinţi din judeţul Arad şi-au luat copiii şi s-au prezentat la ambulatoriul Maternităţii Arad, potrivit Mediafax.

Vaccinurile ajung pentru 10 luni„Este un aer irespirabil în acest hol. Îmi e groază că vin aici să vaccinez copilul şi poate mergem acasă cu alte boli”, a spus o mamă care aştepta de o oră la coadă. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, de care aparţine maternitatea, a spus că părinţii vor fi programaţi în următoarele zile, „în ordinea cronologică a restanţei la vaccinare”.

„Sunt aproximativ 500 de copii care nu au primit vaccinul BCG, pentru că din luna iulie nu am mai avut în stocuri. Sperăm că în următoarele două-trei săptămâni vor fi rezolvate toate aceste cazuri. Programările vor fi făcute pentru zilele de marţi şi joi, între orele 10.00 şi 11.00”, a precizat purtătorul de cuvânt, Adrian Wiener.Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au declarat că Ministerul Sănătăţii a trimis 10.800 de doze de vaccin BCG, care ajung pentru zece luni. În această perioadă au loc atât vaccinările pentru nou-născuţi, cât şi pentru bebeluşii neimunizaţi în cele patru maternităţi din judeţ.

150.000 de doze distribuite în ţară

Primele 110.000 de doze de vaccin BCG au fost distribuite în judeţe
Primele 110.000 de doze de vaccin BCG au fost distribuite în judeţe

De aproximativ trei luni, maternităţile din întreaga ţară n-au mai primit de la Ministerul Sănătăţii vaccinul BCG, dar nici cel împotriva hepatitei B, două seruri care se administrează bebeluşilor, în primele zile de la naştere. Şi asta se întâmplă anual, din cauza deficienţelor la nivelul ministerului privind procedura de achiziţionare. Ministerul a anunţat, săptămâna trecută, că a încheiat, în sfârşit, această procedură. Astfel, primele 110.000 de doze de vaccin BCG au fost distribuite în judeţe, urmând ca, în următoarele zile, să fie recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net