Poliţa RCA se scumpeşte de la anul cu 30%?

Ultima actualizare:
Valorile sunt aproximative şi se aplică unui bărbat de 54 de ani
Valorile sunt aproximative şi se aplică unui bărbat de 54 de ani

Pe şoferi îi aşteaptă veşti foarte proaste începând cu 1 ianuarie 2015. Deşi poliţa RCA ne ustură încă de pe acum la buzunare, de la anul va fi şi mai rău! Motivul? Preţurile vor fi mai mari cu aproximativ 30%, după noile modificări ale legislaţiei în domeniu. Click! îţi spune cât te-ar putea costa asigurarea obligatorie auto.

De la 1 ianuarie 2015, firmele de asigurare nu vor mai putea acoperi pierderile suferite pe segmentul poliţelor RCA din veniturile obţinute pe alte categorii de asigurări, potrivit celei mai noi norme emise de Autoritatea de Supraveghere Financiară. În termeni concreţi, potrivit economica.net, noua regulă se traduce printr-o scumpire, în medie, cu 30% a preţurilor practicate pentru poliţa de răspundere civilă auto. Calculul efectuat de specialiştii economica.net se bazează pe un indicator important din zona asigurărilor şi anume rata combinată a daunei care, după primele şase luni ale anului 2014, era de 131% pe segmentul RCA. Rata combinată se calculează ca raport între primele brute încasate (veniturile companiei din vânzarea de RCA) şi cheltuielile companiei pe acelaşi segment (daunele plătite şi cheltuieli de distribuţie şi marketing) şi arată cât de profitabilă sau neprofitabilă este linia de asigurare. Practic, valoarea de 131% arată că la fiecare 100 de lei încasaţi pe RCA, firma are cheltuieli de 131 de lei, adică pierderi de 31 de lei. Cum normele Autorităţii de Supraveghere Financiare spun că această pierdere nu mai poate fi acoperită din alte surse decât preţul, firmele de asigurare vor fi obligate să majoreze prima cu cel puţin 30%.Cum variază preţul poliţei?Preţul RCA variază în funcţie de vârsta şoferului, puterea şi capacitatea cilindrică a maşinii şi zona unde e condusă. Cu cât daunele sunt mai multe pe fiecare categorie, cu atât preţul e mai mare. Iată cât ar putea costa RCA în cazul unui bărbat de 54 de ani şi al unei femei de 35 de ani care conduc un Logan de 1,4, în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Valorile sunt aproximative şi se aplică unei femei de 35 de ani
Valorile sunt aproximative şi se aplică unei femei de 35 de ani


    Valorile sunt aproximative şi se aplică unei femei de 35 de ani
Valorile sunt aproximative şi se aplică unei femei de 35 de ani

4 sfaturi pentru a cumpăra cât mai ieftin

Încheie o asigurare online! Site-urile dedicate încheierii de poliţe RCA online folosesc o aplicaţie specială denumită calculator RCA cu ajutorul căreia şoferii pot verifica în cel mai scurt timp întreaga gamă de oferte de la toate companiile de asigurări autorizate.Asigurări mai micipentru şoferii atenţiPreţul plătit pentru asigurarea obligatorie auto se calculează în funcţie de specificaţiile tehnice ale autovehicului. Însă, se ţine cont şi de istoricul rutier al fiecărui şofer, dar şi de vârsta acestuia. Sistemul se numeşte Bonus Malus şi premiază şoferii fără evenimente rutiere cu asigurări RCA mai ieftine. Astfel, condusul prevăzător, participarea exemplară în trafic şi evitarea adunării de puncte contravenţionale se transformă la fiecare încheiere de asigurare RCA într-o modalitate de economisire a banilor.Întreabă agentul caree cea mai ieftină ofertă a saEvident, dacă vrei să cumperi asigurarea RCA de la un agent sau broker de asigurări, trebuie să te interesezi care este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar. Fă o comparaţie între preţuri şi alege după cum doreşti.Vânează ofertelebrokerilor de asigurare!Majoritatea paginilor de internet ale brokerilor de asigurare sunt pline cu anunţuri şi oferte care garantează cel mai ieftin RCA. De fapt, aceste garanţii sunt simple strategii de marketing pentru atragerea clienţilor, deoarece societăţile de asigurare practică acelaşi preţ de vânzare atât pentru clienţii finali cât şi pentru intermediari (agenţi sau brokeri). Ceea ce contează în obţinerea unui preţ mai bun pentru o poliţă RCA este discountul pe care brokerul de asigurări sau agentul îl poate face din comisionul încasat de la socie­tatea de asigurare.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net