OTP Bank a pierdut definitiv procesul cu ANPC

Ultima actualizare:

    OTP Bank a fost dată în judecată pentru clauze abuzive
OTP Bank a fost dată în judecată pentru clauze abuzive

Veste bună pentru clienţii OTP Bank. Curtea de Apel Bucureşti a respins azi apelul băncii într-un litigiu referitor la clauza de dobândă din toate contractele încheiate cu persoanele fizice înainte de criză, anuntă profit.ro.

În contractele de credit ipotecar sau de consum cu ipotecă, OTP Bank introdusese clauze abuzive, care îi permiteau să modifice dobânda fără consimţământul clientului. Şi chiar a făcut-o. În iunie 2008, dobânzile tuturor clienţilor creşteau de la 5,5% la 6,49% (pentru cei cu credite ipotecare) şi de la 5,7% la 6,99% (pentru cei cu credite de consum cu ipotecă). Cinci clienţi au reclamat acest lucru la ANPC, care a pornit un proces împotriva băncii. Prima sentinţă s-a dat la sfârşitul lunii iulie 2015, când Tribunalul Bucureşti a decis că OTP a inserat clauze abuzive în contractele de credit încheiate în perioada 2007-2008 şi a dispus eliminarea lor din întreg portofoliul de credite. Evident, banca a atacat cu apel sentinţa, însă azi, Curtea de Apel i-a respins acţiunea.” Respinge apelul declarat de apelanta pârâtă ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10.02.2016. Document: Hotarâre  14/2016  10.02.2016”, se arată pe portalul just.ro.

Astfel, OTP Bank va fi obligată să modifice toate contractele de credit ipotecar şi de credit de consum cu ipotecă ce conţin clauza abuzivă referitoare la modificarea dobânzii. Tribunalul nu a dispus şi returnarea banilor încasaţi în plus de la clienţi, aceştia având ca soluţie de recuperare a banilor alte procese în instanţă.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net