Ne paște o epidemie de rujeolă! Până acum au murit 17 copii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Anul acesta, în România rujeola a curmat vieţile a 17 copii. În această situaţie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne somează să luăm urgent măsuri pentru a ţine îmbolnăvirile sub control, dar şi pentru a preveni altele noi. Iar asta pentru că epidemia de rujeolă riscă să se răspândească rapid în Europa, în statele în care procentul celor vaccinaţi este mic.

În acest moment, în 14 din cele 53 de ţări europene există un risc mare de epidemie de rujeolă, potrivit realitatea.net.  Din ianuarie 2016 au fost înregistraţi în România aproape 4.000 de copiii bolnavi cu rujeolă, iar în Italia, o altă ţară în care virusul face ravagii, numărul cazurilor a ajuns la 850. 

Există risul unei epidemii la nivel EuropeanCoordonatorul grupului de vaccinologie al SNMF, Gindrovel Dumitra, spune că tulpina virusului rujeolic a fost importată probabil din Italia, iar primele cazuri s-au produs la granița între Bistrita și Cluj. A fost un import care niciodată nu a mai evoluat în Romania, iar acum  Romania este, din păcate,  țara care exportă cazuri în Uniunea Europeana și este foarte posibil să se declașeze o epidemie la nivel European. Specialiştii susţin că boala nu s-ar extinde dacă toate statele şi-ar imuniza copiii. În România, rata de vaccinare împotriva rujeolei, la vârsta de un an, a scăzut la 50%, deși efectele adverse ale vaccinului sunt extrem de rare faţă de numărul mare de îmbolnăviri și decese în rândul celor imunizaţi, susţin specialiştii.  În România, din cele 300 de mii de doze de vaccin antirujeolic, au mai rămas 80 de mii. Ele nu sunt distribuite în mod egal în ţară şi există judeţe unde nu serul nu se mai găseşte. 

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net