Miracole în bisericile pictate de Arsenie Boca

Ultima actualizare:

    Biserica Sfântul Elefterie
Biserica Sfântul Elefterie

Problemele financiare sunt la ordinea zilei. Uneori auzim că, dintr-o întâmplare dramatică, cineva a reuşit să se salveze printr-un miracol. Tot mai mulţi credincioşi se roagă pentru rezolvarea problemei lor la icoanele făcătoare de minuni şi la patronului lor spiritual.

O credincioasă din Bucureşti, care se roagă frecvent în  Biserica Sfântul Elefterie, susţine că orice om care se roagă cu credinţă scapă de marele necaz care-l apasă. Iată ce mărturisiri emoţionante am aflat de la doamna Dora: „Exemple de întâmplări miraculoase aflăm citind în Vieţile Sfinţilor: din vremuri îndepărtate unii preoţi vindecau bolnavii prin rugăciune, îi atingeau cu Sfânta Cruce şi îi tămăduiau. Alţii veneau în ajutorul celor necăjiţi prin atingerea cu sfintele icoane şi prin stropire cu agheasmă.

Sfinţii părinţi spuneau că oamenii se confruntă cu mari necazuri şi cu boli din cauza păcatelor lor şi ale părinţilor până la al patrulea neam. În acest caz, preoţii cu har pos­teau şi se rugau împreună cu persoanele care aveau un mare necaz un anumit timp. Apoi, le dezlegau de păcate prin spovedanie. La scurt timp, necazulor se rezolvau”.

I-am cerut ajutorul Părintelui Arsenie timp de două luni

Despre numeroasele minuni citite din cărţile sfinte, petrecute de-a lungul veacurilor şi până-n zilele noastre a povestit cu emoţie şi evlavie, doamna Dora, un om religios, care s-a gândit să-i ceară ajutorul părintelui Arsenie Boca rugându-se în bisericile unde părintele a petrecut o vreme şi în calitate de pictor.

Biserica Drăgănescu
Biserica Drăgănescu

“Arsenie Boca a fost un pictor cu mare har şi, prin anul 1959, el a fost pictor secund la Biserica Sfântul Elefterie. Însă, timp de 20 de ani, după pensionarea sa din anul 1968, părintele Arsenie a pictat biserica parohială din localitatea Drăgănescu de lângă Bucureşti. În acest interval, bunica mea a discutat cu părintele Arsenie Boca, care devenise şi duhovnicul ei. De aceea, am început să frecventez cele două biserici: Sfântul Elefterie şi Biserica Drăgănescu, fiind convinsă că spiritul Părintelui Arsenie este prezent în aceste sfinte lăcaşuri şi are să  mă ajute aşa cum a ajutat-o şi bunica mea.

Din  povestirile bunicii, am aflat că, mai ales în ultimii 20 de ani, timp în care a pictat Biserica parohială Drăgănescu, părintele Arsenie era căutat de numeroşi credincioşi din Bucureşti şi din provincie şi, cu toţii, îi cereau sfatul şi ajutorul. Tuturor, părintele Arsenie le spunea: În orice necaz trebuie să vă rugaţi şi să faceţi semnul crucii. De asemenea, să faceţi semnul crucii pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, mâncare, pâine. Chiar dacă acestea ar fi otrăvite, Sfânta Cruce anulează orice nenorocire!” 

Părintele Arsenie Boca
Părintele Arsenie Boca

Riscam să rămân fără casă

“Necazul meu era destul de mare, spunea doamna Dora. După moartea rudelor apropiate, am rămas cu multe datorii şi eram restanţieră la întreţinere la bloc. Numai operaţia bunicii de fractură de şold  şi apoi decesul ei m-au costat foarte mult.

Încet, încet, dintr-un proprietar model, care-şi achita obligaţiile la timp, am ajuns în fruntea listei cu restanţieri la bloc. Între timp, a murit şi mama în mod neaşteptat: au urmat alte cheltuieli şi alte datorii, iar din jobul meu (făceam contabilitatea unor firme modeste) abia trăiam de pe o zi pe alta.

Mi-am pus speranţa într-un miracol

M-am rugat cu înfrigurare la părintele Arsenie şi speram să primesc un semn de la el, că mă poate salva. Mai erau patru săptămâni până la procesul de evacuare. Prietenele mele nu aveau bani, iar şansele de a rezolva problema erau aproape nule. Într-o zi de vineri, seara, când ieşeam de la slujbă de la Biserica Sfântul Elefterie am primit un telefon de la o vecină.

Aceasta mă ruga să vin mai repede acasă pentru că m-a căutat o rudă. Mă întrebam ce fel de rudă, pentru că rudele mele dragi erau plecate în eternitate. Când am ajuns acasă, mare surpriză! În cutia poştală am găsit un bilet de la o verişoară, plecată la muncă în Italia. Nu mai ştiam nimic despre Lena de ani de zile. Între timp, ea câştiga destul de bine, dar n-a dat niciun semn de viaţă când aflase, de la o cunoştinţă comună, că am probleme cu bătrânii mei.

Am primit un semn de la Părintele Arsenie

Vestea Lenei m-a uimit. În bilet îmi spunea că trebuie să mă vadă urgent şi  s-o sun la telefonul … A doua zi ne-am întâlnit: ca prin minune, Lena era ca în vremurile bune: jovială şi generoasă. Mi-a spus că ştie tot, despre necazurile mele. Mi-a povestit şi ea ce probleme a avut până s-a acomodat cu stilul de viaţă de acolo.

Mi s-a tăiat rspiraţia când mi-a dat banii pe care-i datoram la Asociaţie…. Totodată, Lena vrea să deschidă o afacere în ţară şi mă ruga să lucrez alături de ea. Deci, aveam şi o promisiune de serviciu. Cu lacrimi în ochi i-am povestit despre rugăciunile mele , despre povaţa bunicii care m-a îndemnat să mă rog şi să-i cer ajutor şi părintelui Arsenie.

Parcă visam! În aceeaşi zi, am mers la Biserica Sfântul Elefterie şi la Biserica Drăgănescu şi i-am mulţumit părintelui Arsenie, pentru că aceste minuni i le datoram doar lui.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net