Miracol! Scoşi vii după 43 de ore petrecute sub zăpadă

Ultima actualizare:

    După două zile în beznă,  românca a fost scoasă  de sub omătFoto: Epa
După două zile în beznă, românca a fost scoasă de sub omătFoto: Epa

Când nimeni nu mai credea că mai există viaţă sub munţii de peste doi metri de omăt, salvatorii au scos vineri (20 ianuarie) din adâncuri 10 supravieţuitori ai avalanşei de miercuri din staţiunea montană Farindola. Printre aceştia s-au aflat românca Adriana şi copiii ei.

La 43 de de ore de la producerea catastrofei, Adriana Parete (fostă Vrânceanu) şi copiii ei Ludovica (6 ani) şi Gianfilippo (8 ani) au văzut în sfârşit lumina zilei. “Mulţumesc, dar, vă rog, salvaţi-o şi pe fata mea!”, au fost primele cuvinte ale româncei. Primul lucru pe care românca l-a auzit a fost: “Trimiteţi repede un elicopter pentru că sunt în stare gravă”. Cei trei împreună cu alţi supravieţuitori s-au refugiat în bucătăria hotelului Rigopiani, din Farindola, de la poalele muntelui Gran Sasso. Conform presei italiene, ei au făcut un foc pentru a se încălzi şi “un fir de fum i-a condus pe salvatori direct la ei”.


    Slăbit, Gianfilippo a fost  dus pe braţe de salvatoriFoto: Epa
Slăbit, Gianfilippo a fost dus pe braţe de salvatoriFoto: Epa

“Coborâţi după fiica mea. E în camera alăturată. Am venit cu ea la munte pentru că voia să vadă zăpada. Era darul meu şi al tatălui ei Giampiero”, a spus românca. Salvatorii continuă căutările şi comunică la intervale regulate cu alte trei victime. Azi se fac 72 de ore de la catastrofa produsă miercuri la ora 17.30. Ieri au fost salvate 10 persoane, cinci copii şi cinci adulţi, iar salvatorii veniţi din toată Italia luptă cu degerăturile şi vânturile năpraznice de la 1.200 de metri altitudine. Din cauza zăpezii, structura clădirii e în pericol să cedeze. În mod miraculos, salvatorii au reuşit să recupereze de sub nămeţi inclusiv căţeii care îşi făceau veacul la hotel.


    Românca Adriana şi cei doi copii ai ei au văzut lumina zilei după ce au fost înghiţiţi de iadul albFoto: Epa
Românca Adriana şi cei doi copii ai ei au văzut lumina zilei după ce au fost înghiţiţi de iadul albFoto: Epa

Soţul româncei, bucătarul Giampiero Parete, a scăpat de catastrofă pentru că Adriana îl trimisese cu doar câteva minute la maşină să îi aducă o pastilă de cap. El a aşteptat până la ora 4.00 noaptea sosirea salvamontiştilor. Înainte să rămână fără baterie la telefon, Parete a apucat să îşi anunţe şeful pe What’sApp să dea alarma şi să trimită salvatorii. Alături de el, în parcarea din faţa hotelului se afla la momentul dezastrului şi administratorul hotelului.

Ei au suferit degerături din cauza temperaturilor care în seara de miercuri spre joi au atins -7 grade Celsius. La ora producerii avalanşei, în hotel se aflau 35 de persoane, turişti şi angajaţi.

Ce dezastre au lovit Italia în ultima vreme

Întreaga peninsulă pare blestemată!  Italia a fost îndoliată în 2009, când un cutremur puternic a luat viaţa a 300 de persoane în orăşelul istoric Aquila. La 30 octombrie 2016 un alt seism puternic cu magnitudinea de 6,9 a zguduit zona central-sudică a Italiei. Un val de seisme de suprafaţă au zgâlţâit munţii Apenini întreaga săptămână. În ziua producerii avalanşei au avut loc 9 cutremure cu magnitudinea de peste 4,3 şi patru dintre acestea au fost peste 5.

130.000 de case au rămas fără electricitate din cauza avalanşelor produse. Până ieri, la închiderea ediţiei au fost înregistrate peste 100 de replici. Salvatorii au emis ieri o avertizare privind iminenţa producerii unei noi avalanşe pe celălalt versant al Muntelui Gran Sasso (2.912 metri). Din cauza dezastrelor, peste 150.000 de oameni trăiesc în corturi pentru că au rămas fără locuinţe. Însă pericolul unui nou seism de proporţie nu a trecut pentru că seismologii au detectat o acumulare imensă de energie între plăcile Eurasiatică şi Africană. Şi dacă nu ar fi de ajuns atâtea dezastre, vulcanologii cred că mega-vulcanul Campi Flegrei se pregăteşte de o erupţie care poate pune în pericol întreaga omenire.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net