Livrările de gaze către România, reduse cu 5%

Ultima actualizare:

    Consumatorii casnici nu vor fi afectați de această măsură
Consumatorii casnici nu vor fi afectați de această măsură

Livrările de gaze din Rusia către România au fost reduse, ieri, cu 5% față de ceea ce era planificat, fără ca autoritățile române să fi primit vreo motivație din partea rușilor, a declarat ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, relatează Agerpres.

 „Nu am fost oficial informați în legătură cu motivul acestei reduceri, dar nu există nici un risc ca populația să fie afectată de vreo întrerupere a furnizării de gaz pe perioada iernii”, a adăugat Nicolescu. Ministrul a convocat imediat o ședință de analiză pe această temă cu reprezentanții Transgaz, Petrom și Romgaz. Tot ieri, a intrat în vigoare o nouă serie de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, care implică restricționarea accesului la piețele de capital ale UE pentru unele companii petroliere și din domeniul apărării. În special, a fost restricționat accesul la piețele de capital europene pentru Rosneft, Transneft și ramura petrolieră a gigantului Gazprom- Gazprom neft.

În plus, a interzis companiilor europene să ofere partenerilor ruși servicii privind prospecțiunile și extracția de petrol la mare adâncime în zona arctică, precum și în cadrul proiectelor legate de gazele de șist. Joi, companiile de gaze din Polonia și Slovacia au anunțat că livrările de gaze din Rusia au fost reduse cu 24%, respectiv cu 10% față de cantitatea din contracte.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net