«Împarte maşina marţea» ne scapă de cozile din trafic?

Ultima actualizare:

    Bucureştiul se află pe locul 5  într-un top mondial al  oraşelor cu cele mai mari  probleme de trafic rutierFoto: Dorin Constanda
Bucureştiul se află pe locul 5 într-un top mondial al oraşelor cu cele mai mari probleme de trafic rutierFoto: Dorin Constanda

Circulaţia în Bucureşti este un adevărat infern. Străzile sunt aglomerate la orice oră, astfel că autorităţile se gândesc că doar cu măsurile comuniste o pot scoate la capăt. Pentru început, Poliţia a lansat campania ”Împarte maşina marţea”.

Nu te obligă nimeni să nu pleci singur cu maşina de acasă. Dar dacă te gândeşti la mediul înconjurător, poliţiştii îţi propun să laşi autoturismul în parcare măcar o zi pe săptămână. Ei au ales marţea (una dintre cele mai aglomerate zile din săptămână, potrivit unui studiu realizat de Guvern), când ori te transformi în pieton, ori te ia un coleg de pe traseu şi mergeţi împreună la serviciu.

Campania ”Împarte maşina marţea” a fost lansată în urmă cu două zile de Discovery România şi Poliţia Română. “Ştim din experienţa cotidiană că adoptarea unei maniere prudente de a conduce autoturismul înseamnă un consum mai mic de combustibil şi, prin urmare, mai puţine noxe emise în atmosferă. Suntem încrezători că prin partajarea autoturismului cu persoane cunoscute, pentru început într-una dintre zilele săptămânii, respectiv prin respectarea regulilor de circulaţie, timpul necesar deplasării va fi mai mic, iar confortul fiecăruia dintre noi va creşte”, a spus Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din Poliţia Română.

Campania se încheie în iunie, iar dacă va da roade, va fi extinsă.


    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Adrian Moise (26 de ani): “E o mare prostie! Cum să îmi interzică mie cineva să merg cu maşina? Ce, suntem pe vremea lui Ceauşescu? Să facă artere de circulaţie, dacă vor să nu mai fie aglomeraţie. Nu ai cum să-i impui omului să lase maşina acasă!”

Cristian Grama (38 de ani): “Dacă aş ieşi cu maşina la plimbare, aş mai zice. Dar dacă merg la muncă, cum să las maşina acasă? Merg zi de zi, dimineaţa, seara, oricând e nevoie. Ar fi bine ca cei care ies la plimbare să se strângă mai mulţi într-o maşină”.

La Paris se circulă cu rândul

Parisul are astfel de restricţii încă din aprilie 2014. În capitala Franţei, circulă o zi numerele cu soţ, următoarea zi cele fără soţ, exact cum era şi în România pe timpul lui Ceauşescu. Excepţie fac maşinile hibride, electrice, dar şi cele interzise în ziua respectivă, cu condiţia să fie cel puţin trei persoane la bord. Guvernul francez a luat măsura radicală din cauza poluării. Cine încală regula, este amendat cu 22 până la 35 de euro.

image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net